Kerstbiertjes tijdens Six days of Christmas

We vierden Six Days of Christmas, wat een bijzonder groot voorrecht was dat dat kon. Zes volle dagen in  ons ouderlijk geverfde huis, samen met onze kinderen. We zaten uren te praten bij de kerstboom, maakten wandelingen, speelden lange spellen, pasten truien en knipten zelfs elkaars haren. We genoten van samenzijn.

Zowel mijn zoon als mijn dochter zochten speciaalbiertjes uit en dat is illustratief voor wat ik van mijn kinderen kan leren. Ik leerde bijvoorbeeld dat alcoholvrije biertjes tegenwoordig helemaal top zijn, en dat het nog hipper is om die in blik te kopen. Vooraan op de foto staan een paar biertjes die m’n zoon voor me meebracht, zoals de non alcoholic fruit IPA en een Implosion. Daartussenin een Jopen die m’n dochter voor me kocht, gewoon hier vlakbij: een speciale kerst-editie met borduur-etiket.
Verder deden we een blind-proeverij met een caramel fudge stout (daar waren nog meer blikjes van maar uiteraard staan niet alle flesjes en blikjes op de foto) en zo leerde ik die smaken onderscheiden en waarderen.

Zes dagen met een sterretje en nu zijn die voorbij. Eén biertje is nog dicht en daar ga ik vanavond van genieten, terugdenkend aan Six Special Days of Christmas. Dan zie ik dat oude tartan wollen dekentje, wat nog komt uit mìjn ouderlijk huis, en wat haast symbolisch is voor warmte en gezelligheid. En dan denk ik eraan hoe bijzonder en verrijkend het was dat onze kinderen deze kerst nu bij òns thuis konden zijn. Het voelt als het doorgeven en onderdeel zijn van de ‘legacy’, heel die cultuur rond kerst. Wat was het bijzonder om deze dagen zo samen te beleven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013