Knipplaat Walcherse kinderdrachten

Een paar jaar geleden had ik een knipplaat met Walcherse kinderdracht in m’n shop. Ik kreeg er leuke reacties op. Vijf platen werden besteld door een Papierpoppen-museum in Duitsland. Ik vond het verrassend om een digitaal bezoek te brengen aan dit bijzondere museum en te zien hoe enorm veel knipplaten er vroeger zijn gemaakt. Bij deze link moet je doorscrollen tot onder aan de pagina om de Walcherse knipplaat te vinden.

Na deze Duitse bestelling zette ik de knipplaat op ‘verkocht’, hoewel ik er nog stapeltje had. Maar de verzending was te lastig want ik had geen kokers meer. Nu heb ik eindelijk een nieuw voorraadje kokers gekocht en kan ik de knipplaat weer aanbieden. Kijk vooral op de Duitse link (als je je voor knipplaten interesseert) dan kun je zien hoe mooi zo’n plaat tot z’n recht komt als je hem zou inlijsten. Maar je kunt hem natuurlijk ook aan een kind geven en er de schaar inzetten, daar is hij tenslotte voor bedoeld. Wie weet maakt dat zo’n indruk op een kind dat het zich later óók voor knipplaten gaat interesseren! Of voor streekdracht. Het is altijd mooi om iets over te brengen van hoe het vroeger was.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Korte geschiedenis van het Paisley motief

Kerst vier je samen

Patchwork dekentje

Boeken Kantklossen (in vrije vorm)

Reacties

  1. Mien B. zegt:

    Wat leuk Margriet : je gaat internationaal !
    Fijne zondag

  2. Leuk Margriet!
    Ik heb ook nog 2 van die poppen van het Nederlands Openluchtmuseum. Ik heb meteen Google Translate geopend en Karin gemaild of ze daar blij van wordt…. 🙂
    Wordt vervolgd dus!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen