Matzes

Een kip met een pollepel: grappig! Meestal is het andersom, en hebben wij de pollepel in de hand en roeren daarmee de kip.
Hè, nou is Pasen net voorbij en kom ik dit grappige borduurwerkje nog tegen. Maar dat geeft natuurlijk niks, want in de oosterse wereld is het komend weekend pas Pasen. Onze Pasen was dit jaar behoorlijk vroeg, bijna het vroegst van wat mogelijk is. Het verschil in de paasdata is een heel ingewikkeld verhaal, en heeft te maken met concilies en de volle maan.

De betékenis van Pesach  en Pasen verschilt ook, maar er zijn veel vervullingen van het ene feest in het andere. En ook gewoontes werden van het ene feest overgenomen in de andere viering. Zo koop ik elk jaar een pak matzes en die waren nog niet op. Matzes worden in onze supermarkten te koop aangeboden omdat deze platte koeken overeenstemming hebben met de ‘ongezuurde broden’ die nodig zijn om de uittocht uit Egypte te herdenken. De koshere matzes worden in een Hollandia-fabriek in Enschede gebakken. Dus met die ongerezen platte wafels ligt het accent op het eten. De kip neemt het heft in eigen hand: wanneer het gaat om ‘eten’ of ‘gegeten worden’ kiest zij voor het eerste!

Het borduurwerkje plaats ik in m’n shop. Lijkt me leuk op een omslag om een receptenboek.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Ariadne jaargang 1968

Hardanger patronen

Nederland als schaats-kampioenen-leverancier

Op de post (voor een trip around the world)

Reacties

  1. HANNIE GAMLIELI zegt:

    MARGRIET,HET BESTE GEWENST MET JE MOND EN DUIM BEHANDELING. ZULKE DINGEN ZIJN LASTIG. ONZE MATSES HIER ZIJN VIERKANT EN IETS DIKKERE DAN BIJ JULLIE.. VEEL GROETEN,HANNIE.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen