(Niet) in het putje

Op de computers van het bedrijf waar mijn website en webwinkel wordt ‘gehost’ werd een DDoS aanval gericht. DDoS betekent: Distributed Denial of Service. Wanneer dit gebeurt bij grote bedrijven of diensten waar iedereen gebruik van maakt komt dit in het nieuws. Bijvoorbeeld wanneer een bank of de overheid digitaal wordt ‘aangevallen’. Dus wellicht interessant om het hier uit te leggen. Met een DDos aanval maken heel veel computers – meestal vanuit verschillende locaties ter wereld – allemaal tegelijk verbinding met één server. De mensen achter die computers proberen hierdoor de server traag te maken en zodanig te overbelasten dat de server het niet aankan. Hiervoor worden ook botnets ingezet, dat zijn softwarerobots die automatisch en zelfstandig die verbindingen kunnen leggen.

En na deze uitleg: mijn website is de afgelopen 12 uur ook uit de lucht geweest. De server waar Tweedehandswerk wordt gehost had een flinke DDos-aanval te verduren. Maar nu is het probleem gelukkig weer verholpen en kan ik weer bloggen!

De opkomst van internetcriminaliteit is toegenomen door de explosieve groei van online shoppen. Dus soms hapert er wat. Ook de post is in december flink aan het haperen. Ik kreeg vanmorgen een mailtje van iemand die bezorgd is omdat haar pakje al ruim een week ‘onderweg’ is en nog steeds niet bezorgd. Ik ging eerst maar even koffie drinken, want ik was het weekend weg, en kwam nèt vanmorgen weer terug. Na de koffie  liep ik nog maar weer even langs m’n computer, en zag dat er een nieuwe bestelling was. “Hé, dacht ik, als er een bestelling is, dan betekent dat mijn website weer in de lucht is!” En dat was ook zo! Ik keek naar de afzender van de nieuwe bestelling en zag dat het dezelfde is als degene die vanmorgen nog bezorgd had gemaild over het uitblijven van haar pakje. Dat vond ik wel leuk! “Bedankt voor het vertrouwen”, mailde ik haar terug. En nu ook een blogje: “Bedankt voor het geduld.”

Dus voor het geval mijn site nog eens uit de lucht gaat: ik kan dan zelf helemaal niks. Alleen koffie drinken en afwachten. Ik kan dus op mijn blog ook niet laten weten dat er een DDos-aanval is.
En voor het geval je pakje nog niet is bezorgd: dan kan ik wèl wat! Ik stuur op verzoek graag barcodes op zodat we kunnen achterhalen waar de hapering zit.
Meestal komt het na verloop van tijd ook wel weer goed, want er raakt niet zo vaak post echt kwijt. Maar in december duurt het allemaal wel wat langer.

En hoe vinden jullie m’n foto? Die maakte ik gisterochtend toen ik bezig was om m’n quilt midden op straat te fotograferen, vlakbij een regenputje.
Gelukkig zijn al mijn gegevens nìet in het digitale afvoerputje verdwenen!
Die domme aanvallen zijn vervelend en leveren gelukkig meestal niks op want gegevens van websites zijn tegenwoordig héél goed beschermd!

1 gedachte over “(Niet) in het putje”

  1. Een regenputje!!!!!!
    Ik vroeg me al af wat het was 😉
    Ja ik bekijk eerst je foto en dan pas lees ik je verhaaltje.

    Originele foto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.