Ohio in het tuincentrum

Ohio star op bloemen
We hebben dit weekend plantjes gekocht en in de tuin gezet. Ik nam een klein en oud patchworkje mee naar het tuincentrum. Ik probeerde het uit op paarse bloemen, op rode bloemen en op gele bloemen. En elke keer lijkt het weer anders. Met patchwork maken is dat Patronenboek Patchwork en quiltenook zo: je kunt kiezen uit tientallen kleuren, je kunt een lapje op honderden manieren gebruiken, en je kunt een keuze maken uit duizenden verschillende patronen. Help! Hoe kun je dan ooit tot een keuze komen? Als je net begint met patchwork en quilten kan het je wel eens duizelen, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen: goede boeken! Laatst bestelde iemand het patronenboek voor Patchwork en Quilten en schreef erbij dat ze net is gepensioneerd en nu veel zin heeft om zich te verdiepen in een nieuwe hobby. Daarop mailde ik terug dat ik denk dat ze dan een goede keuze heeft gemaakt, want de boeken van Katherine Guerrier zijn geliefd vanwege haar gedegen opbouw. Het zijn fijne basis-boeken waar heel veel instaat. Uitstekend geschikt voor mensen die nieuw zijn in de patchwork-wereld. Ik nam me voor om dit boek in een blogje ook een keer te benoemen (ik had er twee, dus nu nog eentje). Trouwens, eigenlijk àl die boeken uit de vorige eeuw over patchwork en quilten zijn wel fijne basis-boeken.

En als je je een tijdje hebt verdiept in de basis-beginselen kun je er gewoon op los fantaseren. Keuze uit tientallen kleuren, honderden lapjes en duizenden patronen!

Tas met patchwork
De naam van deze ster heet Ohio-star, dus vandaar de titel van dit blogje. De tas is ook een ouwetje, maar hij dook weer op en nu gebruik ik hem weer een tijdje. Het blok Ohio-star behoort tot de meest-voorkomende quiltblokken en er zijn ook meerdere variaties van.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Vier boeken Clara Waever

Geborduurd paardenhoofd

Onze klederdrachten

Rabarbertasje

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen