Ontdek het haakplezier

Het haakplezier is inmiddels volop ontdekt en er wordt wereldwijd meegedaan met crochet-along’s (CAL). Op de bekende Engelse blog Attic 24 liet Lucy gister wat foto’s zien van haaksters die meededen met haar Sweet Pea Blanket. Hierbij staan vooral de kleurencombinaties en het ‘ontdekte haakplezier’ centraal. Maar er is nog veel meer te ontdekken!

De Mon Tricot-boeken die ik nu op mijn shop plaats zouden ook “Ontdek de technieken en honderden steken” kunnen heten. Het eerste boekje Kussens en plaids is een vrolijk boekje met originele ideeën die nog niet zo bekend zijn en die leuk zijn om weer te zien. En de andere drie boeken zijn geliefde naslagwerken waar enorm veel instaat. Het tweede boekje 500 motieven, steken en technieken biedt precies wat het belooft, en is een bruikbaar naslagwerk.
Het derde boekje (over haken en breien) laat zien hoe je figuurnaden of hoeken moet maken, hoe je waaierplisse kunt krijgen, hoe opgenaaide zakken en schuine splitzakken in je brei- of haakwerk gemaakt kunnen worden. Dat zijn technieken die je niet vaak tegenkomt in andere boekjes. Verder daarin ook informatie over rondbreiwerk, jaquard, zijminderingen etc.
Het vierde boekje Ontdek het haakplezier verwoordt in de inleiding dat het plezier in het haken wordt gevoed door de nieuwsgierigheid om te leren, de behoefte aan nieuwe steken, de ontdekking van nieuwe technieken. En in dit boekje kom je dan ook tal van oude technieken tegen zoals het guimpe-haken en het Tunisch haken.

Ze staan er weer in, deze boekjes!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Agenda voor handwerklady’s

Materiaalpaketten

Handwerk en kruissteekmotieven uit de hele wereld

Goede raad voor honingraat

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen