Oude Ariadnes versturen


Voor 90 procent van mijn bestellingen gebruik ik witte bubbeltjes-enveloppen. Die geven een goede bescherming tijdens het transport van mijn huis naar het huis van de besteller van een boek of tijdschrift en het staat netjes. Maar bij de Ariadnes uit de tachtiger jaren heb ik vaak een probleem gehad. Ze zijn nèt iets te breed voor een W7 envelop en een W8 envelop is weer net te groot. Bij die grotere envelop moet ik dan alle randjes afplakken met plakband omdat ze volgens de officiële richtlijnen anders te breed zijn voor de brievenbus. Gedoe dus.

Een tijdje geleden ging ik ertoe over om voor een net-iets-te-brede Ariadne dan maar gewoon bruin inpakpapier te gebruiken. De Ariadnes uit de zeventiger jaren of nog ouder hebben dit probleem niet, het gaat vooral om de Ariadnes uit de tachtiger jaren. Die papieren omslag staat net iets minder professioneel, maar voor de bescherming is het verder prima. Zo’n oude Ariadne kan er wel tegen. Tientallen jaren zijn bewaard en nu komen ze weer bij andere mensen terecht die de gedachte aan een bepaald patroon tientallen jaren in herinnering hebben gehad. Elke keer als er een oude Ariadne op de post gaat, verbaas ik me erover dat mensen vaak nog zo goed weten welk tijdschrift ze zoeken. Ze weten vaak precies waar die ene bepaalde trui in staat en hebben zin om die nu opnieuw te breien.

2 reacties op “Oude Ariadnes versturen”

  1. In de tijd zonder internet en nog niet zo heel veel te besteden werden tijdschriften gekoesterd. Ik weet nog hoe ik mijn Ariadnes, Burda’s en andere tijdschriften keer op keer doorbladerde. Mijn Libelles bewaarde ik een jaar lang om pas daarna de interessante bladzijden (koken, knutselen, kunst) er uit te scheuren. Zodoende wist je heel goed wat er in zo’n tijdschrift had gestaan. In de huidige tijd kopen we meer tijdschriften, of lezen we ze op tablet of i-pad. Heb je een abonnement, dan kun je heel voordelig alle tijdschriften van Sanoma digitaal lezen. Ook al kies je zorgvuldig uit, het is veel en vluchtig. Ons leven gaat sneller, er is zoveel te doen en ontdekken op internet.

    1. Margriet Hof

      Hoi Tineke, leuk hoe je de tijdschrift-beleving onder woorden bracht en heel herkenbaar denk ik voor veel mensen! En een goede toevoeging van mijn blogje waarin ik onder woorden bracht dat zoveel mensen nog volop herinneringen hebben aan hun oude Ariadnes, en vaak ook heel goed weten welk nummer ze nog weer zoeken. Dat is dus – zoals jij beschrijft – ook omdat er toen niet zoveel tijdschriften waren als nu en omdat ze heel vaak werden doorgebladerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013