Oude handwerkboeken repareren

Na de opleiding ‘Handboekbinden volgt mijn man nu nog een jaar de opleiding ‘Restauratie van oude boeken”, waarvoor hij elke week een avond naar Hilversum gaat. De eerste lesavond moest iedereen oude kapotte boeken meenemen die werden besproken of ze in aanmerking zouden komen voor restauratie, en of er dan voldoende aan te leren viel. Mijn man ging even bij mij langs, en nam wat mee. Het bleek dat hij het meeste bij zich had van iedereen. Na een paar maanden was er nog een keer een opdracht om wat mee te nemen, en kwam hij weer even bij mij langs. Inmiddels staat hij op de opleiding bekend als de man die allerlei oude handwerkboeken meeneemt. En dat vind ik wel leuk!

Deze boeken liet hij net zien. Rechtsboven is een oude Aglaja uit 1854, die waarschijnlijk wel in aanmerking komt voor restauratie. Juist omdat hier niet zoveel van zijn èn omdat het een waardevol inzicht geeft in de handwerktijd van honderdvijftig jaar geleden, is dit een interessant boek.

1 gedachte over “Oude handwerkboeken repareren”

  1. goedemorgen, mijn moeder had vroeger een reeks van drie boeken : ik kan koken, ik kan handwerken en ik kan huishouden. Zijn deze boeken bij u te koop ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.