Poppenhuis zelf maken

Een poppenhuis voor de elite: zo werden deze vroeger gemaakt voor de upper-class.
Foto dit voorjaar gemaakt in het Gemeente-museum in Den Haag. (deze week gebruik ik nog wat oude foto’s tijdens mijn finishing-week)

En een poppenhuis voor iedereen! Hoe dan? Zelf maken! Gebruik er een boekje bij, bijvoorbeeld Poppenkast met patronen voor poppen èn kast. Of Fantastische poppenhuistaferelen. En voor de liefhebber heb ik het zeldzame Poppenhuisboek van Lis Paludan. Of gebruik er een makkelijk patroon bij, bijvoorbeeld van Libelle.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Hemelvaartdag

Boek van Kaffe Fassett at the V&A

Bezoek aan Brugge

Tapisserie-romantiek

Comments

  1. Misschien een tip voor een dagje Amsterdam. Van een heel andere orde (want muizen) is Het Muizenhuis van Karina Schaapman (en kinderen). In feite een decor voor haar kinderboeken, maar oh wat leuk om in het echt te zien in de kinderafdeling van de OB van Amsterdam (vlak naast het CS). Knutselen, handwerk, dingetjes ombouwen om in de interieurs te gebruiken, genieten! In de Jordaan is ook het atelier annex winkel te bezoeken, ook omdat er vele nieuwe decors sinds het oorspronkelijke huis zijn gebouwd. Mijn dochter werd er door geïnspireerd om te gaan knutselen en ik kijk sinds die tijd toch anders naar de sinaasappeldozen van Appie (de basis van het huis).

    • Margriet Hof zegt:

      Bedankt voor je tip.
      Bij poppenhuizen is het vaak zo dat je kunt blìjven kijken, zo leuk wat mensen allemaal maken en maakten!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen