Quiltje Log Snippers

De naam van het meest bekende quiltblok is Log Cabin, waarbij de balken van de houten hutten die de pioniers vroeger bouwden om een middenstukje worden nagebootst met stukjes stof. Er zijn vele variaties mogelijk, ook een Pineapple-variant. En je kunt die blokken en quiltjes dus ook in kerststofjes maken, zoals bij dit onafgemaakte quiltje.

Voor die hutten die ze vroeger maakten waren natuurlijk bomen nodig, en als je planken zaagt van een boom dan heeft die boom een doel gediend. Hout is een waardevol materiaal. Maar de bomen die vandaag vlakbij ons huis werden omvergeduwd met een bulldozer mochten geen enkel doel meer dienen. Ze werden versnipperd.

Nu is de gemeente naar verwachting nog twee weken bezig om op de plek waar de bomen stonden iets nieuws te maken. Elke steen moet weer langs de slijpmachien. Het wordt een versnipperde kerst-voorbereiding voor ons: die drukte van zware machines voor ons huis is nog lang niet voorbij.

In een quiltboek wat het Pineapple-blok bespreekt lees ik dat dit blok eigenlijk bestaat uit twee log-cabin-blokken, die elkaar gekruist onder een hoek van 45 graden als het ware bedekken. De strookjes die in puntjes uitlopen liggen dakpansgewijs over elkaar heen. Ik heb dit quiltje al een paar maanden in huis en het lag op m’n stapel met handwerkjes voor kerst. Maar ik had toch nìet kunnen vermoeden dat ik het vandaag voor zo’n blogje als dìt zou gebruiken. Het liefst had ik vanmorgen tegen die machines geroepen: maak een hoek van 180 graden en ga wèg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.