Quiltje op Maasvlaktestrand

Vanmorgen om zes uur kwamen we aan bij het Slufterstrand op de Maasvlakte. We waren de eersten, er was nog niemand. We waren om 4 uur van huis vertrokken en maakten nu dit magische moment mee. De kleuren van het vroege ochtendlicht waren fantastisch!

We reden nog een klein eindje verder en besloten bij de volgende strandopgang een plekje te zoeken. Het strand lag nog helemaal in de schaduw, en dat hadden we nog nooit eerder meegemaakt.

Nu hadden we zin in ontbijt, maar eerst moest er ‘gewerkt’ worden! Ik besloot m’n meegenomen quilt gelijk te fotograferen, nu het licht nog zo prachtig was.
Daarna ging ik zitten en dacht eerst een kwartier lang aan alle mensen die hier ook intens naar verlangen maar dit helaas niet kunnen doen. Dat is heel verdrietig.

Ook nog een foto met het kunstwerk Zandwacht op de achtergrond. Dit kunstwerk is vanaf het hele strand te zien en mensen die hier ook wel eens zijn geweest zullen het wel herkennen.

Toen we de hele ochtend hadden genoten van en op dit bijzondere plekje, besloten we weer terug te gaan naar de eerste bocht. We moesten tòch teruglopen naar de auto om de watermeloen op te halen, en dan is het leuker om even een klein eindje te rijden om daarna op een ander plekje te gaan zitten. Ook hier legde ik de quilt neer en ging erop liggen. Een sensàtie, die warme wind die over de vlakte waait en je huid streelt.

De quilt heb ik niet zelf gemaakt en is nog niet gevoerd. Ik denk dat ik hem zo ga laten want doordat hij geen voering heeft is hij niet zo zwaar en kon makkelijk meegenomen worden. Voortaan zal ik elke keer als ik deze quilt-top zie terugdenken aan die tropische dag op het strand.

2 gedachten over “Quiltje op Maasvlaktestrand”

  1. Wat een prachtige kleuren in de quilt: licht en donker, zon en schaduw; heel toepasselijk bij je mooie verhaal. Heerlijk zó vroeg op het strand zijn en het voor jou alleen hebben. Uniek in ons kleine landje en alleen weggelegd voor vroeg-oppers.

    1. Margriet Hof

      Dit vind ik echt één van de leukste dingen: ’s morgens heel vroeg op een leeg strand een mooie quilt fotograferen. De eerste keer dat ik dat deed was bijna 20 jaar geleden, toen al die foto’s nog niet bestonden die je zou willen nadoen en ik weet nog hoe excited ik was over het effect! En nu nog steeds: héérlijk als zo’n gelegenheid zich voordoet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.