Randje om oud borduurwerkje

Vakantie-gevoel op de maandagochtend. Ik pakte een oud borduurwerkje wat iemand anders had gemaakt en niet afgewerkt, en begon met een simpel randje om het ‘in te kaderen’. Die iemand-anders was daar ook al aan begonnen (dat zie je rechtsboven) en dat ga ik straks weer uithalen. Ik vond het te dichtbij de bloem, èn het kleurtje vond ik te licht. Zo’n randje eromheen steekt heel nauw en is de moeite om even over na te denken, want het bepaalt mede het uiteindelijke effect.

Voor de foto-rand maakte ik het mezelf makkelijk: een bakje aardbeien omgekiept. Eigenlijk had ik een bloemenrand willen maken en dan erbij vertellen dat àl m’n eenjarigen nu de grond in zijn. Vorige week kocht ik nog een hele lading en nu is de tuin supervrolijk. Geeft een voldaan gevoel als alles is opgepot. Maar die bloemenrand was teveel werk, dus dan maar de aardbeien. Jullie merken: ik heb tòch een beetje moeite om los te komen van m’n blog. Telkens denk ik: ach, dit kan ook nog wel. Gisteravond, bij de foto’s van de wandeling: “Ach, die foto’s heb ik nou tòch….” En voor ik het weet zit ik weer achter de computer.

Nu de laatste bestellingen versturen en dan weer in de tuin naar m’n bloemetjes kijken en het randje borduren. En daarna weer iets nieuws verzinnen natuurlijk….

2 reacties op “Randje om oud borduurwerkje”

 1. Haha, aardbeien, heerlijk. Gisteravond had ik toevallig een e-mailgesprek met een Moustaki-fan-vriend in België. Het ging over buren van de inmiddels overleden Moustaki. Zij zijn ook muzikanten: Brigitte Fontaine en Areski Belkacem. En zo kwam onze e-mailwisseling op een lied van Areski “Les Fraises” (de aardbeien) uit 2011. Ik vind mijn verhaal wat omslachtig, maar van dit lied en het filmpje op Youtube word je echt vrolijk en omdat jij over aardbeien schrijft……
  https://www.youtube.com/watch?v=8ICslWPBEYw
  Margriet, geniet van de vrije dagen en heel leuk als er toch nog blogjes verschijnen.

  1. Margriet Hof

   Hoi Tineke, ik kan me voorstellen dat je nu helemaal into aardbeien was, en daar sloot mijn blogje mooi op aan. Ach, wat een slow-tempo van die patissier in dat filmpje. En intussen groeit de berg aardbeien aan en hij maakt zich nergens druk om.
   Heerlijk, aardbeien-tijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013