Rood wit blauwe quilt

Hollandse quilt op 5 mei aan boot

De oranje-koorts loopt weer aardig op vandaag, met weer een voetbalwedstrijd vanavond in Brazilë. Ik heb er nog even aan gedacht gisteren om een foto te nemen van een uitbundig versierd huizenblok waar de vlaggetjes vrolijk wapperden, maar ik had al een beter idee: deze quilt! Ik liet hem al eerder zien, namelijk op 5 mei. Toen had ik hem meegenomen naar een vissersstadje (waar we een stukje ‘vrijheid vierden’) en daar gefotografeerd. Vandaar dus de nationale vlaggen op de achtergrond. Op de foto-van-de-dag ook een bijzondere foto (althans voor mij), waar ik even wat uitleg bij wil geven: deze foto is tien jaar oud! Ik wilde de quilt een keer fotograferen zonder storende achtergrond en had bedacht dat ik hem dan wel op de pasgevallen sneeuw in de tuin kon leggen. Hiermee wil ik dus ook zeggen: deze quilt is al een oudje! Ik maakte hem meer dan tien jaar geleden en ben er nu naar toe gegroeid om hem te willen verkopen. Als je iets zelf gemaakt hebt, dan ga je je er ook een beetje aan hechten, maar nu gaat hij vandaag mooi in de shop!
Eerst wil ik er nog wat over vertellen: hij is gemaakt van nieuwe stoffen en er zit een dikke laag fiberfil in, waardoor hij naar mijn idee geschikt is als boxkleed. Hij is nog nooit gewassen, en ook niet verkleurd of gekreukt. Ik maakte hem vóór de Hollandse-stofjes-mode en vond het toen leuk om deze stoffen (die toen nog een beetje zeldzaam waren) met elkaar te combineren. In de shop meer informatie over dit ‘boxkleed’.
Zo, en nu iedereen een fijne zondag toegewenst. Voetbal kijken, naar de kerk gaan of picknicken: het is allemaal fijn om op een zomerse zondag te doen.

Hollandse quilt over hek

1 gedachte over “Rood wit blauwe quilt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.