Roze kussentje en roze bloemen


Tijdens de weken met mooi weer zat ik regelmatig onder de boom in m’n tuin te borduren. Ook een paar kamerplanten hadden een plekje onder de boom gevonden of zelfs ìn de boom: rechts zie je een Hertshoornvaren hangen, die helemaal opknapte door een maandenlang verblijf in zijn natural habitat.

Na al dat thuis-zijn is weg-gaan ook heerlijk! Ik maakte gister een wandeling met mijn zoon. “Kijk, Zwanenbloemen!” riep ik uit onder het wandelen. Dat deed mijn vader vroeger ook bij mij. “Zwanenbloemen!” riep hij eens, en als je je vader dat hoort zeggen dan vergeet je dat je hele leven niet meer. Dus zo geef ik dat dan ook weer door aan mìjn offspring. En thuis zoek ik dan nog wat op: De zwanenbloem is een moerasplant. De bloem heet zo omdat de stampers een vorm hebben die sterk lijkt op sierlijke zwaantjes. De zes stampers hebben aan de voet nectarklieren.

Maar toen ik daar gister langsliep, was ik meer bezig met genieten van de wandeling dan met close-up foto’s maken, dus die stampertjes had ik niet goed gezien. Nu weer thuis. Hoe zal ik mijn ‘kussentje-voor-de-zondag’ eens fotograferen?
In het begin van de ‘lockdown’ kocht ik een bloembollenpakket wat een Nederlandse kweker niet meer kon exporteren. Dus die bollen bloeien nu in mìjn tuintje. Tijgerlelies! Daar ben ik al mijn hele leven dòl op! Ik plukte er twee en hier kun je de zes stampers wèl goed zien!

Of als je meer geïnteresseerd bent in m’n geborduurde kussentje: op deze foto is nu ook goed te zien hoe je soms een borduurwerkje wat groter kunt maken door er een randje aan te naaien, voordat je er een kussentje van maakt.
Als ondergrond een linnen handdoek van de antiekmarkt.
Fijne zondag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.