Schapen op het eiland

Het leek me dat mijn Texel-blogjes nog niet compleet zijn zonder een foto van een typische schapenboet. Deze kleine schuren waarin hooi en voer voor de schapen worden opgeslagen, staan overal op het eiland. De wind op Texel waait voornamelijk uit het zuidwesten en daarom staan de meeste schapenboeten met de platte kant (waarin de toegangsdeur is) naar het noordoosten.

Onze wandeling op de laatste vakantiedag begon bij zo’n mooie schapenboet. Ik had toen nog m’n sjaal om en hier lukte het me wel om hem recht te hangen. Het zonnetje scheen vriendelijk en deed mij besluiten om de sjaal weer terug te brengen in de auto. Intussen kon mijn eega het bordje bij deze boet lezen. Het bleek een trouwlocatie te zijn, dus daarom zei ik nog een keer ‘ja’ toen ik weer bij het hek terugkeerde. Hij lachte lief naar me, en toen gingen we op stap. Op weg naar de Slufter.

Eigenlijk had ik die foto’s gemaakt om de onvolprezen eigenschappen van wol nog een keer te benoemen.  Maar ach, laat maar, daar zijn andere blogjes voor. En iedereen weet vast al wel hoe fijn het is dat we ons met wol kunnen kleden! Ze zeggen dat er op Texel meer schapen zijn dan mensen, en ook zonder déze foto vond ik mijn verslag niet helemaal compleet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013