Voorjaar met Forsythia en Scilla

De eerste lentedag: Flower-fairy streek even neer in de Forsythia.
Ik had al een tijdje een andere foto van haar klaarliggen, om eens een keer wat te laten zien over het gebruik van zilverstiksel bij borduren. In de vleugels van dit blauwe wezentje is zilverdraad gebruikt en dat voegt nog wat toe aan de fijne verschijning.

Je ziet ze niet zo vaak, deze bloemige schatjes. Maar vandaag streek ze toch even neer op een Scilla-tapijtje bij de voordeur van m’n ouderlijk huis. Dat zijn we aan het leeghalen en ik ben blij dat ik nog even mee kan maken dat de Sterhyacintjes bloeien.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Breien bij de TV – op de nieuwe toer!

Muts op de fiets

Mooie postzegels van bloemen en vlinders

Oude borduurwerkjes

Comments

  1. Even een opmerking: het bloemenkind ligt op Sneeuwroem (Chionodoxa) en niet op Scilla Siberica (sterhyacint). Maar dat is niet zo belangrijk: ik word erg vrolijk van deze voorjaarsfoto’s!

  2. Mooi hè, dit bloemenkindje van Mary Cecily Barker, het sterhyacintje heb ik ook eens geborduurd, met de vleugels in zilvergaren.

    • Margriet Hof zegt:

      Het blijft jàrenlang mooi, dit bloemenkindje. En het is leuk om het dan weer bij het seizoen te passen. Dan is het net of ze weer even aan komt vliegen, als de blauwe bloempjes bloeien!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen