Tabaksbladeren achter borduurwerk

Eerst een foto om het een beetje spannend te maken. We waren diep in Brabant, om een besteld schilderij af te leveren. Dat doe je natuurlijk alleen voor bijzondere mensen, en bij bijzondere schilderijen of als het bijzonder weer is. En nu was dat alle drie het geval. Een oud geborduurd schilderij was al een tijdje geleden besteld door Ine (ze reageert wel eens op mijn blog) en het leek ons leuk om het bij haar af te leveren, als ik toch enigszins bij haar in de buurt zou zijn. Ze wachtte ons al op en dat was ook nodig want ze woonde aan een onverharde weg en dat begreep de navigatie niet helemaal. Even zwaaien naar waar wij stonden op een kruispunt hielp gelukkig ook. Ze was natuurlijk benieuwd naar het schilderij, waar ze al een tijdje op had gewacht sinds dat ze had had besteld. Maar toen we op het erf uitstapten kreeg ze eerst de achterkant te zien. Dat is natuurlijk een leuk verhaal: zouden ze hier vroeger kostbaarheden achter hebben bewaard? Maar nee, het was de gewoonte dat achter dit spannende plekje gedroogde tabasbladeren werden bewaard. Dat hield ongedierte weg.

Toen kon het schilderij met de goede kant naar binnen en kregen we een lunch aangeboden in het handwerk-huisje van Ine. We zagen dat ze ook een ander 19e eeuws borduurwerk had, ook zo’n mooie.
M’n lief (die zo lief was om te rijden) zei na afloop tegen me: zo kòmen we nog eens op plekken waar we anders nooit zouden komen.
Wat was het leuk om dit aparte schilderij niet op de post te doen, maar zèlf weg te brengen!
Hier kun je het schilderij nog een keer wat beter zien, als je dat zou willen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Twee kussens (filet)haakwerk

Blauwe kussens

Plantjes kopen

Patchwork in Parijs

Reacties

 1. Ik ga spontaan blozen!
  Zo lief dat jullie dit meisje naar haar nieuwe thuis brachten.
  Het was erg leuk om jullie mijn hobbyplekje te kunnen laten zien.

  En dat van die tabaksbladeren heb ik later opgezocht.
  Inderdaad wordt tabak genoemd tegen motjes; weer iets nieuws geleerd!

  groetjes Ine

  • Margriet Hof zegt:

   Wij hebben ook genoten om bij je op bezoek te zijn in Brabant!
   En je hebt een prachtig hobbyplekje!
   Hartelijke groet!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen