Tasjes en borduurwerkjes

Grote borduurwerken begin ik niet zo gauw meer aan, maar in iets kleins heb ik steeds weer zin. Ik zie veel mooie plaatjes in de vele handwerkboeken en -tijdschriften en vaak denk ik dan dat het me leuk lijkt om dat ook eens te maken. Voorafgaand aan onze vakantie zocht ik wat patroontjes bij elkaar. Sommige scande ik en drukte ik af op één vel papier. Van andere had ik een los patroontje wat makkelijk mee te nemen was.
Borduurwerkjes verschillen nogal in hoe ze het beste tot hun recht komen: op grove stof of op juist fijn kaaslinnen. Op ecru of juist op wit. Of iets er tussenin. Ik heb een grote doos met restjes handwerklinnen dus daar kan ik altijd wel wat in rommelen. Ik laat de lapjes hier onafgewerkt en in hun geheel zien, omdat het wel geinig is om al die verschillende ondergrondstoffen bij elkaar te zien.

En dit waren de tasjes die ik mee had. Op één na zijn ze allemaal door mij gemaakt. Soms van een simpel lapje, en soms met een handwerkje van iemand anders als basis. Niet te ingewikkeld, want hoe makkelijker je ze maakt, hoe méér je er van kunt maken. En hoe meer je kunt variëren!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Moeder-en-dochter

Tapisserietas man met pijp

Digitale praatjes in het echt

Gehaakte pannelappen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen