Tijdschriften kantbrieven

Kantbrief is het verenigingsblad van de bloeiende vereniging van kantliefhebbers, de LOKK. Dat staat voor Landelijke Organisatie Kant Kunst.
Hun doelstelling is het bevorderen van de belangstelling voor kant en de vervaardiging daarvan. Het blad verschijnt vier keer per jaar en publiceert interessante artikelen die vaak gaan over de roemrijke geschiedenis en de grote verscheidenheid van kant. Verder ook in elk nummer patronen, wat nieuws over cursussen, tentoonstellingen, wedstrijden en andere evenementen en daaruit is de conclusie te trekkend dat kant gelukkig nog volop wordt beoefend!
Zonder de vele mensen die in het vervaardigen van kant een leuke hobby hebben gevonden, en zonder de vele experts die zich hebben ontwikkeld tot kantdeskundigen die precies weten te onderscheiden waar je op moet letten om te kunnen bepalen hoe oud een kant is en waar het vandaan komt, zou de prachtige techniek van kant misschien in de vergetelheid zijn geraakt. Maar gelukkig zijn er al deze mensen die met elkaar de rijke geschiedenis van kant doorklossen naar het heden!

Nog niet eerder had ik wat tijdschriften van de Nederlandse Kant-vereniging  in mijn shop. En daar doe ik nu gauw wat aan. Want deze mooie tijdschriften geven óók een indruk van het rijke culturele leven in ons land, en dan op het gebied van Kant/Kunst. De LOKK viert dit jaar het 45 jarig lustrum, en al die jaren hebben kantliefhebbers zich herkend en ondersteund gevoelt mede door deze mooie tijdschriften.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.