Tijdschriften van Dolls House Nederland

Wie voor het eerst een mooi-uitgevoerd tijdschrift doorbladert van de Dolls House Nederland-vereniging is verrast. Kennelijk is deze groep miniaturisten en liefhebbers van poppenhuizen zo groot dat ze zo’n mooi tijdschrift uit kunnen brengen. In deze tijdschriften is veel aandacht voor de geschiedenis en worden allerlei patronen en plaatjes geboden om historische scenes en settings na te bootsen en te bouwen. Maar ook veel aandacht voor hedendaagse tijden en tafereeltjes. Eigenlijk alles wat hoort bij de inrichting van het leven komt wel een keer aan bod in deze mooie tijdschriften.
Voor handwerkliefhebbers zijn dit ook leuke tijdschriften, omdat er ook veel patronen worden geboden van bijvoorbeeld miniatuur-kussentjes, miniatuur-kleedjes en miniatuur-borduurwerkjes. Daarbij is dan ook telkens wat informatie over de achtergrond en wat wetenswaardigheden van een bepaalde (handwerk)traditie. Zestien van deze leuke tijdschriften plaats ik in mijn shop.

1 gedachte over “Tijdschriften van Dolls House Nederland”

  1. Ik had vroeger ook een poppenhuis. Mijn vader en mijn opa hebben het poppenhuis toen zelf gemaakt, mijn vader maakte van hout de meubeltjes, verder had mijn moeder het poppenhuis heel leuk ingericht. Ik denk er met veel plezier aan terug.

    Jaren geleden ben ik op vakantie in Engeland ook naar Windsor Castle geweest, daar staat in een van de gebouwen het enorme grote poppenhuis van Queen Marry, het poppenhuis had vele kamers en door zijn afmeting heeft dat poppenhuis veel indruk gemaakt op mij. Waar ook een mooi poppenhuis stond was bij Hever Castle in Engeland, daar hadden ze naast het poppenhuis ook een complete tuin gebouwd met bloemetjes, plantjes en bomen, heel mooi. Poppenhuizen zijn van alle tijden, leuk om te maken en leuk om te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.