Tijdschriften voor poppenhuizen

In 1910 liet freule Lita dit poppenhuis bouwen. Ze was toen 34 jaar, dus het was niet bedoeld om mee te spelen maar om aar kostbare collectie miniaturen aan haar vrienden te laten zien. Het huis wat ze liet bouwen was modern voor die tijd, en het interieur toont ook moderne vindingen die in de betere kringen net opgang deden, zoals electrisch licht, telefoon en een stofzuiger. Een jaar of vijf geleden is het poppenhuis met veel liefde en vakmanschap gerestaureerd en nu is het weer één van de pronkstukken van het Haags Historisch Museum. Daar wierp ik er afgelopen weekend een snelle blik op maar je zou er nog veel langer naar kunnen kijken. En dan een beeld vormen van de inrichting van zo’n Haags Huis van Honderd jaar geleden.

De woonkamer van Lita’s herenhuis is gevuld met mooie spulletjes, zoals een mooie spiegel boven de schouw. Aan weerszijden van de schouw hangen ‘schilderijen’ met landschappen. De dame des huizes doet een dutje op de fluwelen bank.


Poppenhuizen spreken nog steeds tot de verbeelding en kunnen in alle tijds-modes worden gemaakt. De markt voor poppenhuisliefhebbers is groot genoeg voor een eigen tijdschrift en dat is het tijdschrift Dolls House Nederland. Hierin staan veel leuke en bruikbare tips en ideeën voor het maken van vele kleine en grote onderdelen voor inrichtingen van poppenhuizen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.