Toebehoren: breinaaldenkokers en zo

Breien was vroeger een serieuze en doorlopende aangelegenheid en als er eens niks op de pennen stond dan werden de dunne naalden netjes bewaard in houten breinaaldenkokers. Die werden vaak prachtig beschilderd, met bloemen of met Hollandse tafereeltjes en een heel leven lang gebruikt.
Nu wordt er veel gebreid op rondbreinaalden of op dikke naalden die niet in deze kokers passen, maar die houten kokers passen wel heel mooi bij een breiverzameling. Zoals ze vroeger een sierraad waren in de kamer, zijn ze nu ook weer een toevoeging aan een breicollectie.

De kokers op deze foto heb ik recent allemaal gefotografeerd om in m’n shop te plaatsen, maar daar wacht ik nog even mee. Eerst nog wat vertellen over een categorie in mijn shop die ik ‘Toebehoren’ heb genoemd. Daarin bracht ik vanaf het begin alles onder wat maar enigszins met handwerken te maken had. Er zaten breimandjes in, en schuifdozen voor haaknaalden, guimpevorken, smyrnapennen, wolsnijdersmolentjes en borduurringen. En natuurlijk die mooie breinaaldenkokers. Nu is die categorie eigenlijk een beetje te leeg geworden om nog aantrekkelijk te zijn. Dus haal ik die hele groep nu even weg. Later als hij weer wat beter is opgevuld komt hij weer terug en kunnen ook al deze mooie kokers besteld worden.

Je zou het eigenlijk ook een trend kunnen noemen: bij het toenemen van de aandacht voor breien, is ook de waardering voor die mooie oude kokers toegenomen.

1 gedachte over “Toebehoren: breinaaldenkokers en zo”

  1. Patricia Caminada

    O, mooi die breikokers. Ik heb er ook diversen. Zelfs een setje met breikoker, haaknaalden koker en naainaalden kokertje, allemaal bij elkaar passend. Van mijn oma geweest.
    Deze zijn ook allemaal erg mooi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.