Tulpenhartje

In een mapje zat een stapeltje patronen voor bloemenhartjes. Ik vond het gister leuk om op valentijnsdag een hartje te borduren. Dat had makkelijk klaar kunnen zijn in één dag, als het niet ook een mooie dag was geweest voor nog twee keer wandelen. Dus maakte ik vandaag het hartje af, nu met uitzicht op snel smeltende sneeuw. De mooie sneeuwweek is voorbij, de temperaturen gaan snel stijgen en dan komt het tulpverlangen alweer!

Ik maak zelf geen copieën van patronen, maar als ze tòch al zijn gemaakt en ik kom ze ergens tegen, dan kan ik ze net zo goed doorgeven. Dus deze patroontjes zal ik de komende dagen bijsluiten bij bestellingen. Of als je er heel graag één wilt, laat dan een reactie hieronder achter en dan stuur ik er één naar je op.

3 gedachten over “Tulpenhartje”

 1. Marian Bontenbal

  Hallo Margriet, wat is het iedere week genieten van jouw nieuwsbrief. Ook nu weer. Het tulpenhartje vind ik heel mooi. Ik quilt en borduur graag en vind dit patroon ook heel leuk voor een speldenkussen of zomaar een klein kussentje. Zou je het patroon naar mij kunnen toesturen. Alvast bedankt en succes met al jouw handwerkjes.
  Lieve groeten
  Marian

 2. Ria van der Aar

  Goeieavond Margriet,

  Weer met heel veel plezier je blog gelezen! Vooral het boekje Patronen voor celluloid poppen.Ik heb vroegerc als kind zo’n pop gekregen van Sinterklaas. Mijn moeder heeft toen, een hele garderobe genaaid van patroontjes van de Margriet, ook voor mijn zusje die ook zo’n pop had gekregen..Later heb ik die patroontjes in de envelop van de Margriet in de linnenkast gevonden.
  Ik borduur zelf al een een jaar of 60..dus veel van je werkjes en boekjes/tijdschriften herken ik.
  Graag zou ik een patroontje van het tulpenhartje ontvangen. Bij voorbaat hartelijk dank!

 3. Van Marian kreeg ik na toezending van een tulpen-patroontje een foto van een klein kussentje wat ze had gemaakt van haar tulpen-borduurwerkjes.
  Van Ria kreeg ik helaas meerdere keren de mail ‘undelevered’ retour. Ik heb geprobeerd te achterhalen wat er misschien mis was met haar email-adres en de mail nog een paar keer proberen te versturen, maar helaas bleef ik een foutmelding krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.