Boeken over Handwerk uit de Hele wereld (give away)

Boeken over Handwerken uit de Hele wereld: die heb ik graag in mijn shop!
Er zijn enorm veel handwerkboeken gemaakt, en die hebben allemaal hun eigen invalshoek. Soms boeken over één specifiek onderwerp, en soms boeken die een overzicht geven over vele aspecten van het handwerk. En er zijn ook boeken die laten zien hoe culturen over de hele wereld hebben gehandwerkt. Deze twee boeken hebben een paar invalshoeken gecombineerd: ze hebben kruissteekmotieven en quiltpatronen verzameld uit de hele wereld, en die omgezet in nieuwe patronen waar je zò mee aan de slag kunt. Zulke boeken vind ik zelf super, en na tien jaar bloggen over handwerkboeken vind ik deze twee dan ook heel geschikt voor een give away.

De ondertitel van het patchworkboek geeft duidelijker aan waar het om gaat (dan de titel zelf): het is een Wereldreis langs patchwork en quilttradities.
En dat geldt ook voor de ondertitel van het kruissteekboek: het zijn niet alleen ‘de mooiste creaties’, maar het behandelt dus ook Motieven uit de hele wereld, zoals de ondertitel weergeeft.

In november ben ik al begonnen om een aardigheidje bij te sluiten bij bestellingen: eerst alleen van vaste klanten waar ik toen toevallig nèt opnieuw een bestelling van kreeg. En later ook bij bestellingen van mensen die wat bestelden op het gebied van borduren. Ik sloot een stukje borduurband bij, wat geschikt is om bijvoorbeeld een langwerpig of een klein motiefje op te borduren. Dat was eigenlijk al bedoeld als een give-away.

Maar nu ook nog een give away op mijn blog: deze twee boeken!
Wat moet je doen om ervoor in aanmerking te komen? Laat hier of bij het andere blogje over 10 jaar Tweedehandswerk een reactie achter. Reageren kan tot 4 december. Daarna verloot ik de boeken onder degenen die hebben gereageerd.

Bezig zijn met oude handwerkboeken was voor mij: me niet laten afschrikken door titels of condities, maar me laten verwonderen over de vele rijkdom die er in boeken is verzameld! Wereldwijd is er een schitterende handwerktraditie, die miljoenen mensen vreugde heeft gegeven. Creativiteit is een groot goed en met handwerk is heel veel creativiteit mogelijk! Vele, vele boeken hebben heel veel schoonheid vastgelegd via foto’s en beschrijvingen. Cultuurerfgoed!

Het was fantastisch om hier tien jaar mee bezig te zijn, en mijn liefde voor handwerk(boeken) met zòveel mensen te kunnen delen!

f

7 gedachten over “Boeken over Handwerk uit de Hele wereld (give away)”

 1. Ach wat lief, een give-away. Mijn interesse gaat uit naar het borduurboek met motieven uit de hele wereld 😉 Ik wil graag mee doen om dit boek evt te winnen…

 2. Stijntje ter Harmsel

  Dag Margriet.
  Gefeliciteerd met je 10-jarig jubileum. Ik wens je voor de toekomst toe, dat je de gezondheid en energie krijgt om met de nieuwsbrief door te gaan. Altijd leuk en leerzaam om de informatie in de blogjes te lezen. Om ideeën op te doen. En inderdaad, wat is er veel moois op handwerkgebied te maken. Dan kunnen we toch niet om goede handwerkboeken heen?
  Graag zou ik in aanmerking komen voor het boek: “Schoonheid uit de lappenmand”.
  Ik ben al van jongs af aan (mijn leeftijd is 72 jaar) bezig met breien, haken, borduren, naaien.
  Had ik maar van elk kledingstuk wat ik heb genaaid een foto gemaakt…….
  Vriendelijke groeten,
  Stijntje ter Harmsel
  Rijssen

 3. Hilly Engelen Westerhof

  Hallo Margriet,
  Gefeliciteerd met het jubileum. Ben je website tegen gekomen toen ik op zoek ging naar handwerken. Ik heb in de loop der jaren veel geborduurd voornamelijk kruissteken via patronen. Aangezien ik nu vanaf half april een ongelukje heb gehad en 2 rugwervels heb gebroken en pols, ben ik weer uitgebreid gaan borduren. Het boek kruissteken lijkt me een interessant boek. Misschien kom ik ervoor in aanmerking. Dan heb ik nog een vraageje, verkoop je ook dmc borduurgaren?
  Groet en fijn weekend van Hilly Engelen Westerhof

 4. Hallo Margriet,gefeliciteerd met je 10-jarigbestaan.Ik vind het leuk om een andere handwerkliefhebster zo actief te zien.Als je gaat loten kom ik graag in aanmerking voor het patchwork boek.Hartelijke groeten van Atie

 5. Schoonheid uit de lappenmand… dat is wat mijn moeder – nu 86 – altijd toverde. Dit boek zou ik haar graag met kerst kado doen. Ze is net verhuist – van Limburg naar Amsterdam – omdat ze daar dicht bij mijn broer en zus woont en dus mantelzorg geniet. Maar ze heeft het heel moeilijk met de omschakeling en moet haar draai nog vinden. Het zou denk ik helpen als ze weer schoonheid uit de lappenmand zou gaan halen. Haar naaihoekje is gelukkig mee verhuist.
  En gefeliciteerd met je 10-jarig jubileum. Ik heb er een deel van mee genoten en hoop op een lang vervolg. Ook ik ben weer terug op het pad van handwerken, dat vroeger thuis vanzelfsprekend was…
  Lieve groet, Mariette

 6. Marijke Aukema

  Hallo Margriet,

  Van harte gefeliciteerd met je tienjarig jubileum.
  Fantastisch dat je elke keer weer zoveel inspiratie weet te vinden.
  Mijn interesse gaat uit naar het boek “ de mooiste creaties in kruissteek”.

  Goed weekend gewenst , op naar de volgende tien jaar!

  Hartelijke groet, Marijke Aukema

 7. Schoonhid uit de lappenmand… onlangs mijn eerste quilt gemaakt vn stofjes van al mijn rokjes die ik niet meer droeg of niet meer paste. En aangezien ik altijd bloemetjes draag is het een hele fleurige deken geworden. Nu bezig met al mijn oude spijkerbroeken…
  Van mezelf genoeg inspiratie, maar van boeken heb je nooit genoeg 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.