Uithangborden

Het is altijd leuk om twee ‘dezelfde’ borduurwerken te zien, en dan te zien hoeveel verschillen er zijn. De één koos voor àlle afbeeldingen van het oorspronkelijke patroon van Mies Bloch, en de ander voor een selectie. De ene borduurster liet haar werk inlijsten (dit schilderij werd pas verkocht, en voordat het wegging maakte ik nog deze foto), en de andere borduurster spande het borduurwerk om een stuk hardboard (en dat borduurwerk plaats ik nu in m’n shop). Volgend jaar ga ik verder met nog meer borduurwerken van onze veel Hollandse tafereeltjes plaatsen (deze borduurwerken zijn nu heel geliefd in het buitenland).

En wat is er nog meer over deze borduurwerken te vertellen? Ze laten een heleboel uithangborden zien! Vroeger veelal gemaakt van emaille of smeedijzer en die hingen dan aan de winkel. De bakker, de slager, de kapper, de apotheek: vóór het neon-tijdperk kon je de winkels goed herkennen.

Ik heb in mijn Tweedehandswerk-winkeltje gekozen voor ‘organic growth’. Daarmee bedoel ik dat ik geen luidruchtige reclame voor mezelf heb gemaakt, maar gewoon m’n gangetje ging. Hoe langer ik blogde, hoe hoger ik in de rankings van Google kwam, en dat zorgde er wel voor dat ik gevonden werd als er speciaal op iets werd gezocht.
Ik koos er dus niet voor om allerlei akties te voeren op internet. Ik denk dat ik me daar niet zo prettig bij voelde. ‘Organic growth’ wil zeggen dat mensen vaker terugkomen als ze m’n blog daar leuk genoeg voor vinden, en dat ze op den duur trouwe volgers worden. Je kunt op internet ook allerlei akties voeren waarbij veel mensen je blog dan een keer aanklikken en dan hoop je dat er van de honderd er een paar nog eens terugkomen. Maar ik vond die gestage groei dus fijner en bouwde met veel mensen een band op. Net als in die ouderwetse winkels denk ik.

Maar dat neemt niet weg dat ik wèl heel blij was en ben met een aantal handwerkblogs die een ‘uithangbord’ voor mij op hun eigen blog plaatsten! Daar vandaan kreeg ik veel bezoekers die naar mij doorklikten, en daar was ik heel blij mee! Dan krijg je gelijk bezoekers die echt geïnteresseerd zijn in handwerk en dat was fijn!
En nu een vraag: ik zou het nu heel leuk vinden als je een bloglezeres bent, en je hebt zelf een blog, als je een link naar mij zou willen plaatsen. Nog een beetje meer groei zou ik fijn vinden! Hang je ook een ‘uithangbord’ voor me op?

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tapisserietas: ode aan de sterke vrouw

Oud beddegoed en oude fotoboeken

Zomers vrouwtje

Ingeweven tulpen

Comments

  1. Oh! Dat zwanenuithangbord herken ik. Mijn mams heette Swan en ik zie het geborduurde schilderijtje zo voor me bij oma aan de muur. Zelfde kleurencombi. Leuk om het hier terug te zien! Je zette al een kink naar mijn blog in je post, als de tijd daar is dan link ik terug. Komt goed. 😉

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen