Visitekaartjes van Tweedehandswerk

Ik kan weer vooruit met m’n visitekaartjes! Ze waren bijna op dus we bestelden nieuwe en die werden gisteravond bezorgd. Dat voelt heel rijk, zo’n doos vol kaartjes! Ik gebruik ze om bedankkaartjes te maken voor bij een bestelling. Die bedankkaartjes zou ik ook wel kunnen laten drukken, maar ik vind handgeschreven nog steeds het leukste. Wie weet ga ik het ooit nog wel eens anders doen, maar voorlopig nog weer zo. Lekker een paar uurtjes kaartjes plakken en schrijven, net als ‘vroeger’. Het gaat bij bestellingen van oude handwerken en handwerkboeken toch óók een beetje om het vroeger-gevoel, vind ik, dus een handgeschreven kaartje kan nog bèst in deze tijd.

Nu ik weer een flinke voorraad heb, kan ik desgewenst ook wat losse kaartjes bijsluiten bij een bestelling. Misschien wil je wat kaartjes uitdelen in je handwerkgroep of aan vriendinnen. Vraag er dan gerust om! Ik heb drie verschillende kaartjes, en van elke afbeelding nu weer duizend kaartjes, en die zijn bedoeld om weer uit te delen!
Of misschien wil je ze wel neerleggen bij een handwerkevent, en dat zou ik natuurlijk ook heel leuk vinden, als je dat wilt doen.

Het kaartje met het vierkante motief vind ik zelf nog steeds het mooist. Het motief werd al in de zeventiende eeuw gebruikt, en kwam o.a. voor op Friese knottedoeken. Ik borduurde het op grof linnen. Ook de andere afbeeldingen heb ik eerst zelf geborduurd.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduurpatronen van Ariadne

Heidelandschap

Enterse Ganzenmarkt

Geborduurde schilderijen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen