Vleugels boven de Andes

Borduurwerk etnische motieven, Peru Dit is een ander borduurwerk waar ik deze dagen aan werk. Het patroon komt uit mijn lievelingsboek, wat ik zò vaak heb doorgebladerd dat ik het bijna uit m’n hoofd ken. Het heet “Etnische motieven in tapisserie”, samengesteld door Mary Norden, en als je het tweedehands nog ergens te pakken kunt krijgen, kan ik het je van harte aanraden. Op de foto zie je het boek open liggen op de bladzijde waar het plaatje voor mij al voor de tweede keer inspirerend werkte, want ik maak dit patroon voor de tweede keer. Dit opvallende ontwerp is ontstaan onder invloed van de vroege Peruaanse kunst. Die wordt gekenmerkt door karakteristieke vormen en schitterende kleuren. Sommige patronen werden ontleend aan de versieringen van de bouwwerken in de Borduurwerk vleugels boven de Andesgrote steden, andere uit streng geometrische, diagonaalsgwijs geplaatste dubbele motieven. Dit motief werd vaak ook gebruikt bij het weven van poncho’s. Op deze toch wat vreemde en warme dagen zit ik telkens ’s avonds aan mijn tuintafeltje nog een uurtje te borduren. Denkend aan ons eigen leven, en aan het leed van zoveel Nederlanders. De titel van dit blogje is de titel van het patroon.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tapisserie schilderij hert: Freedom!

Hortensia

Quiltjes Tulips en Roman Stripes in bos

Tulpen in het bos

Hoiuten hart met bloemen

Meeleven

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen