Voorbeelden voor opvulpatronen

Voor de mooie borduurtechniek ‘Schwälmer Weis-stickerei’ worden allerlei vulmotieven gebruikt. Een Duitse specialiste op het gebied van deze borduurkunst, Luzine Happel, heeft een paar boeken samengesteld waarin zij die vulmotieven heeft weergegeven. Dit zijn waarschijnlijk de meest complete overzichten die verschenen zijn, met honderden patronen die ook nog eens allemaal een naam hebben gekregen. Een paar voorbeelden: Flacher Streifen, Henkelvase, Tropfenfinger, Pfeilspitzen, Shornstein, Tannewedel, Spritzgebäck, Fünderwürfel, Ostertulpe, Kletterbäume, Tassenstapel, Schatsruhe. Daar kan ik zò van genieten, van al die namen, hebben anderen dat ook? Ik zou m’n hele blogje er wel mee kunnen opvullen.

Er zijn nu weer borduursters die geen enkele uitdaging uit de weg gaan op het gebied van mooie technieken en voor hen zijn deze boeken bedoeld. Van elk patroontje wordt duidelijk aangegeven hoe je het moet maken. Sommige borduursters borduren een hele lap vol met al deze patronen! Hier een link naar iemand die zo’n mooie lap maakte, die ze daarna op haar blog liet zien.

Limetrosenschach, Rosenstreifen, Apfelblüte, Sonnenstern, Kronjuwel, Schnullerli, Kletterbäume en Lebkuchen: prachtige patronen met prachtige namen!
En die staan allemaal in de boeken Limetrosen I, Limetrosen II en Lichte Muster Stopfstiche.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.