Zeg het met bloesem

Biedemeijer schilderij geborduurd

Het is m’n dagelijkse routine geworden om te bloggen over handwerk. Nu al bijna twee-en-een-half jaar. Het is ook wel fantastisch dat dat allemaal kan! Foto’s maken, wat vertellen over een handwerk of over wat ik doe of maakte of waar ik naar toe ging. Boeken bij elkaar verzamelen en ze scannen en in m’n shop zetten. In het begin alleen de voorkant maar vaak fotografeer ik ook nog wat pagina’s, zodat je een goed idee kunt krijgen van het boek. Vragen beantwoorden die ik krijg, soms per mail en soms via een blogje. Het is een leuke routine en ik geniet er nog steeds van. Hoewel het soms ook wel aardig wat tijd in beslag neemt.

b
Meestal werkt het allemaal goed met de fototoestellen en de computers en de verbindingen en de geheugenkaartjes en de batterijen en wat er allemaal nog meer bij komt kijken. Alleen vanmorgen even niet. Ik had wat foto’s gemaakt van de spinnewebben in de tuin. Dat vond ik mooi, want spinnewebben zie je niet zo vaak eind mei. En die foto’s probeerde ik te uploaden maar dat ging zóó traag. Dus zette ik de computer uit en weer aan (dat wil wel eens helpen), maar daarna bleef hij maar stampen over één foto. Dus nu laat ik wat foto’s zien die al eerder in de mediabibliotheek stonden. Geen foto’s van zomermist maar van lentebloesem. Die is inmiddels al uitgebloeid, maar het lukt dus niet altijd om aktueel te zijn. Hè, wat zou er nou toch aan de hand zijn dat het uploaden niet werkt?

e
Van sommige handwerken wordt je vanzelf weer rustig. Ze brengen je met één blik terug in een rustig en vredige tijd, waarin je met koetsjes naar een mooie tuin werd gebracht om daar een eindje te wandelen. Samen met een galante heer met een hoed loop je dan langs de goed onderhouden bloemenborder en keuvel je over onbelangrijke dingen. Of misschien ook wel over hele belangrijke dingen. Ach, we kunnen allemaal  wel een eindje mijmeren bij dit camera-obscura-handwerkje. Ik laat het hierbij vandaag. Ik vraag mijn galante heer die mij altijd zo goed helpt met computer-aangelegenheden vanavond als hij thuiskomt waarom het niet lukte met het uploaden. En intussen ga ik vandaag iets leuks doen: ik ga iets kopen op media-gebied wat de communicatie-mogelijkheden nog verder vergroot. En daarbij ben ik elke keer opnieuw blij dat mijn echtgenoot me helpt om dat allemaal uit te zoeken. Al bijna twee-en-half jaar! Leuk hè?

2 gedachten over “Zeg het met bloesem”

 1. Jennie Dekker- de Wilde

  Leuk ,jouw camera obscura handwerkje!
  Ik heb de patroontjes nog,één ervan geborduurd voor mijn broer en zijn toenmalige verloofde.
  Mijn ouders zorgden ervoor dat het keurig werd ingelijst,ik was toen zo’n jaar of 14.
  Fijne zomertijd,trouwens,Jennie

  1. Hallo Jennie, wat een superleuk kado voor een meisje van 14 om zoiets te borduren. Wat een prestatie! Ik hoop dat je broer het schilderijtje bewaard heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.