Zijdegeborduurde kaarten Vroolijke Paaschen

Honderd jaar geleden was de spelling anders: Paschen of Paaschen of Paaschfeest. Maar daar hebben we geen moeite mee en na een eeuw zijn dit nog steeds bijzondere en mooie kaarten om te zien. De Nederlandse zijdegeborduurde Paaskaarten zijn kennelijk zeldzamer dan de Franse en Engelse, want hier heb ik minder van. Om een kleine collage te vullen moest ik zelfs één kaart maar omdraaien, en dat is nou net een bijzondere, want daar zit een flapje in waarop de Paaswens is afgedrukt.

Zo verzonnen de kaarten-makers vroeger telkens wat anders (als het maar romantisch was). En dat is leuk om te weten want in onze tijd is het kaarten-maken natuurlijk helemaal tot de hoogste top gerezen die maar denkbaar is. Dus misschien waren deze kaarten wel een eerste begin van een lange periode kaarten-creativiteit.

Deze Paaswens-kaarten plaats ik in m’n shop, met alvast de vijfvoudige “Vroolijke Paaschwens”, want toeleven naar Pasen wordt ondersteund door leuke en mooie en voorjaarsachtige dingen om tegenaan te kijken. Trouwens, wat het weer betreft kunnen we misschien beter vandáág al een vrolijke dag beleven! Dus: fijne dag gewenst!

1 reactie op “Zijdegeborduurde kaarten Vroolijke Paaschen”

  1. Ik zoek een patroon uit een cross stitcher, hebben Julie die ook ?
    Dan zal ik even het nummer moeten opzoeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013