Boeken Patroontekenen

Handwerkboeken die een tijdje in de vergetelheid zijn geraakt, kunnen voor een nieuwe generatie weer goede en gezochte boeken zijn. Dat geldt vooral voor de boeken over Patroontekenen. Op opleidingen wordt dan het bestaan en de naam van zo’n boek doorgegeven en dan gaan nieuwe studenten zoeken. Van zulke boeken als deze zou ik natuurlijk tientallen exemplaren willen hebben, maar zo werkt het helaas niet. Het zijn telkens maar enkele exemplaren die ik heel af en toe tegenkom. En àls ik ze dan tegenkom, dan ben ik bijna net zo blij als iemand die zo’n boek dan een tijdje later in mijn shop ‘ontdekt’ en blij is om het te kunnen bestellen.

De prijs wordt natuurlijk ook mede bepaald door de zeldzaamheid: hoe minder exemplaren er nog beschikbaar zijn, hoe duurder het boek is. Daar profiteer ik dan ook een beetje van mee, maar het is ook ‘alle waar naar z’n geld’. Dat gaat ook voor deze boeken op. Ik heb er moeite voor gedaan om ze te vinden (deze exemplaren vond ik afgelopen zomer op een grote boekenmarkt, waar ik ook speciaal heel vroeg naar toe ging en dus ook moeite voor deed). En het gaat ook op voor de inhoud. Het zijn heel goede boeken, boordevol ongeëvenaarde vakkennis.

En het feit dat ze dan wat duurder zijn en tòch hopelijk straks met blijdschap worden besteld, is ook een extra illustratie van dat laatste punt: van zulke goede boeken wordt de waarde door anderen  ook gezien. En dat is mooi. Van veel andere deel-terreinen op het gebied van handwerk verschijnen weer nieuwe boeken, zoals haken en breien. Maar bij andere deel-terreinen wordt graag weer teruggegrepen op die uitgaven van de vorige generatie. Deze boeken heb ik dus graag in m’n shop, en nu – na lange tijd – deze exemplaren dus weer beschikbaar:

Patroontekenen voor Kinder-kleren, Patroontekenen voor de moderne vrouw, Patroontekenen voor Mannenkleding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.