Zomer vol (fruit)genoegens

In Antwerpen is nog een oude kantwinkel, pal tegenover de grote kathedraal, waar ik al eerder was geweest. Het ziet ernaar uit dat die winkel gaat stoppen, wist ik nog van een vorige keer, en nu wilde ik nog eens kijken. Ik kwam met een paar kleine kleedjes terug de winkel uit, en een paar mooi geborduurde jampot-dekseltjes. Maar in plaats van erover te bloggen, had ik thuis genoeg anders te doen. De tijd van bloemen en fruit langs de weg plukken of rapen of kopen was weer aangebroken, en de volgende dag maakte ik appelmoes en bramensiroop en had geen tijd meer voor een extra blogje. Maar ik vond het wel leuk om m’n nieuwe jampotdeksels gelijk te gebruiken voor een foto:

Ik maak mijn potjes niet volgens de regels der kunst, dus niet via wecken en steriliseren. Ik bewaar wat ik maak in de koelkast en gebruik het dan binnen een paar weken. Bij het laatste restje van de bramenjam maak ik het mezelf ook makkelijk: gewoon de yoghurt in het potje erbij.
Wat was de zomer toch vol geneugten!
En wat heerlijk hoe handwerk daar dan van alles aan toe kan voegen!
Maar wel jammer natuurlijk als die kantwinkel in Antwerpen echt gaat stoppen. Als je misschien nog eens in de buurt bent, zou ik zeker een kijkje nemen.
En als dat te ver is: genieten van valappels en bramen in de buurt is ook heel leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.