Post is traag

Bijna elke dag stond ik in de rij bij het postkantoor en dan sta je wat om je heen te kijken tot je aan de beurt bent. Een tijdje geleden was er een nieuw schap met houten decoraties en daar pakte ik toen maar één van mee. Een mooi uitgesneden kerstboompje met een robuuste uitstraling. Ik legde het nu op een bijzonder kleedje, boordevol naaldkunst. Het kleedje vond ik bijna tegelijkertijd als het boompje, maar dan in een heel andere winkel. Wat een contrast: het ene grof en robuust, het andere precies en verfijnd. Het kleedje vind ik prachtig en ik wil nog uitzoeken waar het gemaakt is. Misschien op Madeira, waar vroeger dit soort kleedjes met de hand werden gemaakt?

Terug naar het postkantoor, want daar gaat het in dit blogje om. Bijna elke dag stond ik daar in de rij en dat ging elke dag goed. Fijne mensen die al m’n bestellingen aannamen en dan gingen die pakjes het bezorg-proces in. Heel vaak heb ik dit jaar blije mailtjes gehad van mensen die wat bestelden en mij de volgende dag lieten weten: “M’n bestelling is er nu al!” Daar klonk soms wat verbazing in door, maar ik vond het leuk om een bestelling gelijk dezelfde dag op de post te doen en ik merkte dat dat heel erg werd gewaardeerd.

Maar nu zitten we in de periode dat ik af en toe vragen krijg: “Heb je m’n bestelling al wel op de post gedaan, want het is er nog niet.” Dan kijk ik naar de datum en denk ik: Nou nou, dat duurt wel èrg lang! Ik mail terug dat het heus op de post is maar dat het in december wat langer duurt. Dat ligt gewoon aan de drukte. Dus ook hier het contrast: het hele jaar gaat het allemaal soepel, maar in december niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.