Boeken over Patchwork technieken en variaties

B

Elke patchwork-techniek bood mogelijkheden om variaties te ontdekken, om de werkwijzen te verfijnen en te versnellen, om expertise te ontwikkelen op één terrein (en daar dan een boek over te schrijven), en om er zodanig mee bezig te gaan dat de mooiste quilts konden worden gemaakt.

Technieken als Attic Windows, Bargello, Cathedral Windows, Log Cabin, Lone Star, Mariners Compass en Seminole zijn zo veelzijdig dat er allerlei specialisaties en variaties konden ontstaan. Zo’n boek over slimme en snelle werkwijzen is dan  heel handig om te weten hoe je zelf een quilt in zo’n techniek kunt maken.

En als je niet van plan bent en er zelfs niet over peinst of piekert om zo’n boek te kopen, dan is het tòch interessant om te zien hoe enorm veel boeken er in Amerika zijn verschenen op het gebied van Patchwork en Quilten. Deze twaalf zijn slechts een klein deel van die hoeveelheid. Waarschijnlijk boeken die ooit zijn meegenomen uit dat grote land waar in alle regio’s het patchwork volkskunst is geworden, en waar ze al deze verfijningen hebben verzonnen. Leuk om te zien hoe groot die volkskunst zich heeft ontwikkeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.