Boom in vier seizoenen

Patronen Eva Rosenstand boom in vier seizoenen

Ik heb bijna twee jaar geblogd op Tweedehandswerk. Twee keer vier seizoenen!

Dit borduurwerkje liet ik eerder al eens  zien: toen de koning één jaar had geregeerd. Ik vond het wel toepasselijk: dat oranjezonnetje achter de boom die de vier seizoenen weergeeft. En precies vandaag vond ik vier patronen van Eva Rosenstand en ik dacht gelijk aan dit borduurwerk. Thuisgekomen zocht ik het op, maar nee: ze zijn toch net anders. Geeft niet, ze zijn evengoed wel leuk en ik plaats deze patronen in m’n shop.

En hoe kijk ik nu terug op m’n twee jaar bloggen? O, daar zou ik uren over kunnen vertellen! In het begin was ik zo aarzelend dat ik m’n produkten haast niet in de shop durfde te zetten. Ik vond het gewoon leuk om over oude handwerkjes te bloggen en daarna wilde ik ze wel verkopen. Maar ik plaatste nog geen eens een link tussen het blogje en het produkt in m’n shop. “Moet je wel doen hoor!” zei m’n broer streng. Dus dat doe ik nu steeds, en ik hoop niet dat mensen het vervelend vinden (als je helemaal niks wilt kopen). Ik wil ook gewoon graag die mooie handwerken laten zien en dacht dat anderen het ook leuk zouden vinden foto’s van die oude handwerken en handwerkboeken te zien.

Al die twee jaar, àl die twee-keer-vier seizoenen ben ik elke dag met handwerk bezig geweest en heb me verbaasd over zoveel mooie handwerkjes en mooie boeken. Elke dag vond ik het leuk om er mee bezig te zijn!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

5500 mogelijkheden voor quiltblokken

Kelim

Smalle of brede rand

Borduurpatroon van het Pierement

Reacties

 1. Hallo Margriet, Vaak lees ik je blogjes en bekijk ik je foto’s zonder te reageren. En dat is eigenlijk jammer, ik ga nu mijn best doen! Je kijkt steeds terug naar toen je begon te bloggen. Je bent toch niet van plan om te stoppen? Het is zo leuk om naar de door jou gefotografeerde speciaal gearrangeerde handwerkjes te kijken. Veel ervan doet terugdenken aan vervlogen jaren…………….
  Dus, ga door alsjeblieft!

  • Hallo Tineke, bedankt voor je reactie! Ik ben inderdaad volop aan het terugblikken. Maar niet om te stoppen hoor! Ach, ik zou het misschien niet eens kùnnen om te stoppen, zòveel om over te schrijven elke dag!
   Leuk als je vaker gaat reageren: altijd welkom!

 2. Deze jaargetijden (her)ken ik.
  Haandarbeidets Fremme als ik me niet vergis. Dus Gerda Bengtson of Ida Winkler?
  Die namen komen het eerste in me op 🙂

  Ik kan me voorstellen dat je een beetje schroom voelde in het begin om spulletjes te adverteren.
  Maar je ziet: alles went! Nu gaat het prima en het is leuk om bij je te zoeken naar die oude spulletjes.

  • Ja, dat zou heel goed kunnen dat dit patronen van de Haandarbeidjets Fremme zijn. Ik hoop dat ik er nog eens het patroon van tegenkom. En zo wordt m’n shop alsmaar groter!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen