Borduren met wit op rood

Zaterdagmiddag, naar de markt geweest, naar Serious Request geweest. Boodschappen gedaan, het huis opgeruimd, een kopje thee ‘verdiend’. Ik kan er nog niet helemaal van loskomen. Het contrast tussen welvaart en wereldleed. Het verschil tussen hoe grote groepen mensen mogen leven, en grote groepen mensen moèten leven. Zaterdagmiddag, de krant om te lezen, straks journaal-overzichten. Wat gebeurt er veel…

Zaterdagmiddag, de laatste postbezorging voor kerst. Nog een paar mooie geborduurde kaarten. Blij mee! Borduren-en-kerst is altijd een goede combinatie. Ik doe het al vanaf m’n zesde, toen ik van m’n moeder een stukje rode borduurstof kreeg en daar kandelaartjes op mocht borduren. Dat vond ik geweldig om te doen en toen het klaar was mocht ik er een kaart van maken voor m’n oma. Op precies dezelfde manier als de rode kaart die ik vandaag kreeg van een bloglezeres. Kerstkaarten met wit-op-rood-geborduurd hebben me sinds m’n jeugd altijd aangesproken.

Het wordt schemerig. Het wordt stil, het werk is klaar. Ik kreeg nog een paar mailtjes (ook vanuit België) dat bestellingen nog vóór de kerst zijn aangekomen. Fijn om te horen. Fijn om steeds weer van elkáár te horen (met of zonder verstuurde kerstkaart), dat we elkaar die fijne dagen toewensen!

2 gedachten over “Borduren met wit op rood”

 1. Leuk om te lezen. Die placemat (of dat kleedje) heb ik ook, precies hetzelfde, gemaakt op de basis (toen nog lagere) school… zit helaas momenteel in de opslag. Daar kan ik over een paar jaar vast ook weer van genieten.
  Nu eerst van harte gefeliciteerd en alvast een goede jaarwisseling gewenst.

 2. Wat een mooie kaart 🙂 !
  En wit op rood geborduurd is echt mooi! Dit jaar heb ik wat rood op wit gedaan en dat vind ik ook heel mooi voor de Kerst.
  Fijn om weer wat blogjes te lezen. Zo blijven we in contact.
  Dank je wel voor je inspiratie en je mooie foto’s.
  Een goed nieuwjaar gewenst!
  Betsy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.