Borduurwerk bijbelse motieven

Bijbelse motieven hebben altijd een grote plek gekregen op merklappen. Vaak zijn de geborduurde afbeeldingen sterk geabstraheerd, zoals de bekende levensboom of het phirho-symbool, maar er zijn ook vele afbeeldingen die makkelijk herleidbaar zijn tot de bekende bijbelverhalen. Zoals Daniël in de leeuwenkuil, de druivendragers, en de vijf wijze en vijf dwaze maagden. De stichting Goed Handwerk heeft vroeger een patroon gepubliceerd wat helemaal vol stond met tal van deze bijbelse voorstellingen, die konden worden geborduurd. Ik vond een oude ’tekendoek’ uit 1979 waarbij iemand precies dat patroon heeft gevolgd. Dat kan ik weten omdat ik dat patroon nog ergens in mijn voorraad heb. Het ligt te wachten tot ik een keer een blogje ga maken over nog meer patronen van genoemde stichting Goed Handwerk.

Nu vroeg iemand me of ik nog bijbelse patronen heb, en dit blogje is dus m’n antwoord. Het antwoord ‘ja’, maar ze moeten nog even wachten, tot ergens volgend jaar.
Die rode balk aan de linkerkant is de achterkant van een houten breidoos, waar ik recent een hele verzameling van binnenkreeg. Die verzameling moet ook nog even wachten. Het is nu eerst de kersttijd, het dromen van een ladder naar de open hemel.

1 gedachte over “Borduurwerk bijbelse motieven”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.