Brocante kerstengelen

Het aanbod voor Kerst-brocante is groot. Er is nog zòveel moois bewaard van vroeger. Veel goud en glas, glitter en glamour en verder heel veel nostalgische en naïeve beeldjes en objecten die een lieve en fijne en vredige sfeer oproepen. We gingen dit weekend naar een brocante-kerstmarkt in een kasteeltje, waar de kamers vol stonden met rijkelijk versierde tafels en overvloedige kasten vol kerst-spulletjes. En daarbij spelen natuurlijk engelen ook een belangrijke rol.

Ze speelden die rol al bij de aankondiging van de kerst-gebeurtenis van weleer, en daarna kregen ze vele rollen in het oproepen van de miljoenvoudige echo: hier heeft een boodschap geklonken!
Ik ging met deze foto’s naar huis en vond nog een zichtbare echo van de echo van de echo, oftewel een verder door-verbeeldde weergave van hoe een engel er misschien uit zou zien. Het blijft altijd wat ‘wonderlijk’, om na het borduren zo’n machtige engel dan achter glas te bevestigen, maar één ding komt in ieder geval wel over, en dat is de lieve, fijne en vredige sfeer die deze aanblik oproept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.