Cannenburgergat

Het Cannenburgergat is een grote leemkuil in de Kroondomeinen op de Veluwe. Hier zijn in de 16e eeuw stenen voor de kasteel de Cannenburch gebakken en daar zijn nog steeds resten van te vinden. Maar vandaag niet. Vandaag lag er een laagje ijs op het water en was alles verstild. We wandelden er naar toe en waren zelf ook stil. Wat mooi!
We dronken koffie uit een thermoskan en zaten stil te kijken. Zaten? Ik heb een nogal vreemde gewoonte. Als het ergens heel stil is, en heel zonnig en heel mooi en heel fijn…. dan wil ik op de grond liggen. Als is het maar vijf minuten. Dat is echt zò heerlijk! Voor m’n hoofd gebruik ik een dikke tak en m’n sjaal drapeer ik zo dat de koude plekjes bedekt zijn en dan kun je makkelijk bij min 5 een tijdje blijven liggen.

En dan lig ik vanaf de grond naar de vogeltjes te kijken en te luisteren naar niks en stil en rustig te worden. Tot mijn lief roept: Kom je? En dan wandelen we weer terug. Bij de auto op de parkeerplaats fotografeerde ik m’n meegenomen kussen (dat had ik dus niet helemaal mee naar die leemkuil genomen). Ik hou van die kleuren op zo’n koude winterdag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013