Een ‘vergeten kleedje’ krijgt nummer TW8000

“Jouw blog roept vergeten herinneringen op, ga zo door!” Dat schreef iemand toen ik het duizendste artikel in m’n shop zette.
“Ik ben benieuwd wanneer ik aan nummer 2000 toe ben”, zo eindigde het blogbericht over dat duizendste artikel. Dat was in april 2015.
Nu zocht ik het na: het tweeduizendste artikel plaatste ik iets minder dan een jaar later.
En daarna ging dat gestaag zo door. Er waren zòveel boeken en tijdschriften die ik vond en leuk vond om in mijn groeiende overzicht te plaatsen! Het tikte lekker aan. Ik besteedde niet altijd aandacht aan die oplopende nummers, maar ging gewoon verder.
Dat veranderde toen ik bij nummer 5000 kwam. Toen wilde ik iets bijzonders, en plaatste een oude schoolkaart die van mijn tante was geweest in mijn shop. Hij werd besteld door een museum in België en daar heb ik hem toen ook persoonlijk naar toe gebracht. Ik ben nog steeds blij met die leuke herinnering.
Nummer 6000 was een bijzonder boek, en van nummer 7000 maakte ik een feestje met een gehaakt feesthoedje.

En nu ben ik dan bij nummer TW8000 gekomen. Ik was er eigenlijk helemaal niet mee bezig in gedachten, maar wil het ronde getal toch ook niet zomaar voorbij laten gaan. Dus ging ik naar zolder naar mijn doos met oude kleedjes. Ik koos er één die nu dit nummer krijgt.
Achter elk kleedje zit wel een verhaal, maar die verhalen zijn niet overgeleverd. Alleen de tastbare restanten van een versierend verleden. Wat zijn er veel kleedjes gemaakt, in allerlei maten en van allerlei materialen, met gebruikmaking van vele technieken, en met toepassingen in ontelbare huizen. Kleedjes voor de verfraaiing van alles wat anders maar kaal is.

Dus nu heb ik dit kleedje voor nummer 8000. Ik ga er nog steeds maar niet teveel mee bezig zijn in gedachten, want ik kan het zelf inmiddels ook niet meer zo goed bevatten, dat het al zo véél is. “Vergeten handwerkherinneringen ophalen” vind ik nog steeds leuk om te doen. En ook de toepassing naar ons leven nu: die bolletjes wol lagen hier toevallig, met een hele moderne wikkel erom. Die wikkel haalde ik eraf, want dat stond niet mooi op de foto, maar ik noem het wel even: zelfs de klèuren van vroeger zijn weer terug!

Nou, veel plezier met scrollen dan maar in mijn webshop. Na de zomer komen er nog veel meer “vergeten kleedjes” bij, maar nu is er ook al wel een ruime keus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.