Elke dag iets afmaken en daar een lijstje van maken

Op de eerste dag van de maand-maart liet ik een klein borduurwerkje zien, voordat de zwarte tussenlijntjes waren aangebracht. De bedoeling van die foto was om later te kunnen vergelijken hoe het borduurwerkje door deze belijning was opgeknapt. Nu op de laatste dag van maart het afgemaakte kussentje. En weet je wanneer ik het laatste naadje dichtnaaide? Nèt een kwartier geleden…. Want zo gaat dat vaak: we willen van alles, maar er blijft ook van alles liggen….

Nu in deze periode waarin we allemaal thuis blijven, is het een mooi voornemen om elke dag iets af te maken. Ik ben daar al een paar weken mee bezig . Ik liet lang niet alles hier zien, maar dit kleine kussentje is een mooi voorbeeld dat alles – hoe klein ook – meetelt. Het geeft gewoon voldoening om dat handwerkje niet telkens meer te hoeven zien slingeren en dan te denken: o ja, dat wil ik nog doen. Met de vrijgekomen tijd is het fijn om elke dag ìets af te maken.

Op die eerste dag van deze bijna voorbije maand was dit handwerkje een groet vanaf een vakantie-weekend. Weekendje-weg is er voorlopig niet meer bij, maar het is ook leuk om in je eigen huis een soort escape-plek te maken. Bijvoorbeeld een plekje waar je elke dag even gaat zitten (en waar je anders nooit zat). En daar dan misschien een paar notitie-boekjes neer te leggen en allerlei dingen in op te schrijven. De vorige keer liet ik dit handwerkje op een notitie-boekje zien, dus nu weer. Notitieboekjes zijn fijn om lijstjes in te schrijven van wat je nog doen wilt, of juist gedaan en gemaakt hebt. En dan elke dag (bij al het ernstige nieuws) toch ook iets van die voldoening: er kwam weer iets klaar. “Dream big” en ‘write it down!”

4 gedachten over “Elke dag iets afmaken en daar een lijstje van maken”

 1. Elizabeth de Roock

  Ja ik heb ,en doe dat nog steeds van alles waaronder het binden van schettsboekjes en ook kleine notitieboekjes ! Ik borduur en haak ook weer veel ! Meest knuffels ! Ik gebruik ook veel restanten ,kost niks ik ben er nou ook boekenleggertjes van aan het maken ! Ook leuk als presentje ! Ik ga denk ik zo meteen een nesting doll beschilderen ! Bezig blijven luitjes ,maakt niet uit wat het hoeft niet altijd duur te zijn of wat te kosten ! Geef vooral niet op we zijn niet alleen !! Was dat overigens maar waar dan waren er minder slachtoffers ! De hele wereld rouwd of heeft verdriet ! Sterke allemaal !

  1. Margriet Hof

   Hallo Elizabeth, bedankt voor uw reactie, en leuk om te lezen waar u allemaal mee bezig bent. Heel veel afwisseling als ik dat zo lees, en dat herken ik helemaal! En ook dat het voldoening geeft om van materiaal wat we tòch al hebben liggen iets te maken. Het hoeft niet allemaal duur spul te zijn, maar die restanten geven zoveel plezier!
   Dus bedankt voor uw aanmoediging om lekker bezig te zijn!

  1. Margriet Hof

   Hallo Hannie, dat zijn matroeshjka of baboeska poppetjes!
   Ik heb een apart blogje gemaakt om deze vraag te beantwoorden (hoewel ik het nu ook al heb gedaan).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.