Foto- en toevaltips

Soms laat iemand mij weten dat mijn foto’s inspirerend zijn. Dat vind ik altijd heel fijn om te horen! Gister nog kreeg ik een mailtje, met daarbij een paar foto’s van hoe iemand haar eigen quilt in de natuur had gelegd, en daarbij de cottage-uitstraling van de quilt wilde benadrukken. En indirect bedankte ze voor de tip, wat ik heel aardig vond.

Ik hou van handwerkjes in de natuur, en vind het wel leuk om er nog wat tips over door te geven. Kleurenharmonie werkt altijd heel goed. En dan is het natuurlijk een kwestie van toeval. Zoals hierboven. Het schip waar we de Waddenzee op mochten was in Noorse kleuren geverfd, en ook het gebouwtje waar we de kaartjes konden kopen. Dan zie ik dat en dan denk ik: “Ik had toch vandaag een turquoise tasje mee?” Mijn man weet inmiddels wel dat het soms een paar minuten duurt voor ik me weer bij hem voeg.

Maar ik heb het toeval natuurlijk ook wel een handje gehòlpen. Bijvoorbeeld door überhaupt dat tasje mee te nemen op vakantie. Ik gebruikte het tasje ook, dus het was ook nuttig. Maar vanuit nuttigheids-oogpunt zou één tasje ook voldoende zijn geweest. Ik neem er graag wat meer mee, en dan is er altijd wel een plekje waar ik het even kan laten zien.

Van te voren is niet altijd te zeggen of een foto mooi uitkomt. En ook niet of je je handwerk close-up in beeld wil, of liever klein waarbij de nadruk ook op de omgeving valt. Ook hiervoor geldt: nèt hoe het uitkomt, en nèt hoe jij het wil!

Veel plezier met het maken van je eigen handwerkfoto’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.