Foto’s van gehaakte kleedjes

Gehaakte kleedjes roepen een romantisch en nostalgisch beeld op. In heel Europa werden vroeger kleedjes gehaakt en er zijn duizenden variaties verzonnen. Een gehaakt kleedje geeft een persoonlijk accent, een luxe gevoel, een verfijnde uitstraling aan ‘salons’ en slaapkamers en nog veel meer plekjes in huis. Een tijdlang waren ze ouderwets en niet-interessant, maar nu worden ze weer volop gehaakt en gewenst en gezien.

Om mooie foto’s te maken van een romantisch haakwerkje, moet je aan de gang met: gedroogde roosjes, zilveren vaasjes, rieten mandjes, houten dienbladen, versgeplukt fruit, kristallen glazen, sierlijke hoedjes, vilten hoedjes, porseleinen kopjes, vergeelde foto’s of exotische marmelade. Ik noem maar wat. Wat een klus om dat allemaal bij elkaar te verzinnen en meer nog: tevoorschijn te halen. Een tijdlang bewaarde ik het boek Romantische Haakpatronen, omdat daar zulke mooie foto’s in staan van arrangementen met veel sfeer en tierelantijn. Parfumflesjes, zijden sjaaltjes, handgeschreven brieven, dat soort dingen dus allemaal.

Nu denk ik: een paar sieraden, en huppekee: gauw dit boek in m’n shop. Voordat ik in de verleiding kom om alles overhoop te halen om net zulke mooie foto’s te maken als in dit boek. Het gaat natuurlijk om de haakpatronen in dit boek, en die staan er ook volop in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.