Geborduurd schilderij uit 1974

Geborduurd schilderij straattafereel

Vandaag en morgen (11 en 12 januari) organiseert STORK samen met Waarneming.nl een landelijke telling van de winterpopulatie Ooievaars in Nederland. Meedoen is simpel: geef je ooievaarwaarneming(en) door via het speciale invoerscherm of via één van de mobiele apps.

Ik kan ook een ander blogje schrijven: vandaag en gister (11 januari en daarvoor) is de wereld geschokt door de aanslagen in Parijs. Vandaag lopen regeringsleiders in Parijs en de afgelopen dagen werd door tienduizenden betogers in vele wereldsteden geprotesteerd tegen de brute aanval op ‘het vrije woord’. En de link naar mijn foto: het straatbeeld is niet meer zo vredig als toen….

Wanneer was ’toen’? Dit schilderij is gemaakt in 1974. Ik had het nog voor een terugblik willen gebruiken. Ik had mijn kans gemist om te schrijven: “Dit schilderij is precies 40 jaar geleden gemaakt.” Nu al 41 jaar geleden. Leuk, dat jaartal in het hoekje. Maar nee, de wereld is niet zo vredig meer.

Wat kunnen we doen? We willen zo graag positief bezig blijven. Ooievaars tellen is een leuke en hoopvolle bezigheid. “Kijk, ze zijn er weer!” Ooievaars geven kleur aan het landschap. En ook met andere Fauna en Flora zijn we blij. Ze dragen bij aan de biodiversiteit. Soms maken we een wandeling en komen we iets ‘zeldzaams’ tegen. Iets wat uitgestorven leek maar nu weer terugkeerde in ons land. Soms maken we dan een foto en doen een melding bij “Waarnemingen.nl” Iedereen kan dat doen. Omdat we het afgelopen jaar een paar van die meldingen hebben gedaan, kregen we nu een mailtje wat ons op de hoogte stelde van de ooievaars-telling. Daar kan iedereen ook aan meedoen! We kunnen protesteren tegen het kwaad. Maar het is ook fijn om iets hoopvols te doen. Ook vandaag! Fijne dag gewenst!

(Het schilderij plaats ik morgen in mijn shop).

1 gedachte over “Geborduurd schilderij uit 1974”

  1. Extreme gebeurtenissen maken extreme indrukken. Het straatbeeld mag dan veranderd zijn, toch vliegen de ooievaars, bloeien straks de voorjaarsbloemen weer en gaat de natuur zijn eigen gang.
    En zijn er honderden, duizenden mensen op de wereld die iedere dag weer iets goeds doen, voor een ander, voor elkaar. In hun werk, of privé. We hebben elkaar nodig!
    Gelukkig zijn extreme gebeurtenissen een uitzondering, in tegenstelling tot wat er allemaal voor goeds gebeurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.