Gehaakte decoraties, miniaturen en koord

Begin jaren tachtig verschenen drie haakboekjes die nòg meer mogelijkheden boden voor het toen immens populaire haakwerk. Er waren in de zeventiger jaren volop gordijntjes, spreien, kleedjes en lampekappen gehaakt en de haak-hype was nog niet ten einde. Een Franse uitgever maakte toen deze drie variatie-boekjes, die ook in het Nederlands werden vertaald. Het boekje Gehaakte Miniaturen geeft precies weer waar het om gaat. Maar uit de titels van de andere twee boekjes blijkt niet dat het om haaktechnieken ging die al veel langer bekend waren:
Gehaakte Decoraties behandelt het oude Ierse haakwerk, en Gehaakt Koord is een andere naam voor Roemeens Haakwerk.

En nu zitten we opnieuw in een haakperiode en is er vraag naar allerlei variaties. Handwerkafdelingen van bijvoorbeeld Vrouwen van Nu reageren op de vraag naar het opnieuw ontdekken van oude technieken door cursussen aan te bieden. Vaak maken ze dan hun eigen cursusmateriaal en dat is natuurlijk ook helemaal prima. Ik kom wel eens prints tegen met aanwijzingen die bij zo’n cursus horen, en die sluit ik dan wel eens bij als iemand wat bestelt en als ik denk dat die persoon er wat aan heeft. Dat zal ik bij deze instructies ook doen, bij de eerstvolgende die het boekje Gehaakt koord bestelt.

In het kader van wat gedachten over wat er in mijn shop komt: al dat losse cursusmateriaal dus meestal niet, maar voor dit keer wel leuk om eens te laten zien. En ook om de opmerking te maken: zo’n oud en bruikbaar boekje is natuurlijk nog véél leuker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.