Gehaakte pannelappen


Op de laatste dag van november nog even een pannelappen-foto, want daar hoort een klein verhaaltje bij en dat moet nu ook nog uit m’n hoofd. Twee van deze pannelappen (de mintgroene) gingen vandaag op de post, twee zet ik dan nu nieuw in m’n shop en de rest is foto-versiering uit mijn eigen memory-doos. Dat zijn de smoezelige rode en de oranje, die mijn schoonmoeder vroeger voor mij maakte en die ik jarenlang gebruikte. Schoonmoeder was er heel bedreven in en maakte ze ook voor anderen en dat was een lief en bruikbaar kadootje.

En er zijn natuurlijk heel veel vrouwen geweest die vroeger deze karakteristieke pannelappen haakten, in allerlei variaties maar wel telkens met een gekleurde bloem in het midden en een bijpassende afwerkrand. Een paar van deze pannelappen had ik een paar maanden geleden in de kamer liggen toen de schilder hier bezig was. “Die heb ik ook! zei hij verrast, “van tante Alie!”. Hij vertelde dat z’n tante al was overleden en dat hij als aandenken een paar pannelappen van haar had meegenomen bij het opruimen van de spullen. En dat elke keer als hij ze gebruikt de goede herinneringen weer bovenkomen.

Zoiets hoor ik wel vaker. Als spullen opgeruimd moeten worden gaat er al gauw een heleboel naar de kringloop en dat lijkt op dat moment ook heel logisch. De mooie spullen worden verdeeld en het minder mooie gaat weg. Maar achteraf zijn mensen vaak blij dat ze toch ook wat ‘gewone’ spullen hebben meegenomen. Zoals pannelappen waar je blij van wordt. Waardoor elke keer die goede herinneringen van een warme keuken en een lieve tante of schoonmoeder bovenkomen. Pannelappen met liefde gehaakt, dat zie je zò!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.