Handwerken in de School van Toen

De School van Toen is een museum over de geschiedenis van het onderwijs in België. Het museum is gevestigd in een typisch schoolgebouw uit 1901, midden in de historische binnenstad van Gent. De permanente collectie toont hoe onderwijs en opvoeding meer dan 100 jaar werden beleefd. Een bezoek aan het museum past in het leergebied “Mens en maatschappij” en daarom ontvangt dit museum elke dag schoolklassen die een aangepast programma krijgen aangeboden om te beleven hoe het onderwijs vroeger was.

Op maandagmorgen bezochten wij dit museum. Ik vond het heel mooi om dit allemaal te zien! Veel handwerkjes zijn vergelijkbaar met de handwerkjes die in Nederland werden gemaakt in dezelfde periode. Mij sprak vooral aan de didactische insteek om dit permanent aan kinderen van de huidige generatie over te brengen. Op het moment dat wij er waren had net een schoolklas hun rondleiding gehad en nu waren ze buiten bezig te ontspannen met oude spellen zoals stelten. Wat goed dat er een museum is wat zò ingericht is op het ontvangen van schoolklassen!
Maar ook voor volwassenen is dit museum in aanrader. Op loopafstand van beroemde bezienswaardigheden zoals de Sint-Baafskathedraal. Handwerkliefhebbers zullen dit zeker leuk vinden om ook eens te zien.

De School van Toen bestelde (na bemiddeling van een bloglezeres) de oude MEZ schoolplaat, waarop een aantal borduursteken duidelijk worden getoond. Ik vind het heel leuk dat deze plaat binnenkort in dit museum hangt! Kan niet beter!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Opbergen

Springende hertjes in een drukke week

DMC Agenda met keukenpatronen

KLM is teruggevlogen

Comments

  1. Dit is een veel passender plek voor de plaat dan bij mij. Leuk om te zien en een goed tip! Dank je.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen