(Herders)tasje en dauwtrappen

Hemelvaartsdag is Dauwtrappen! Heel vroeg weg, zodat je op een mooi plekje bent als de zon doorkomt. Wij hadden vanmorgen onze auto geparkeerd op de Wageningse Berg, en hadden een stukje gelopen over de hoge stuwwal. Op het magische moment van het eerste licht waren we hier!

Daar liepen we dan op die lange laan. Er stond bankjes die uitnodigden om het mooie moment van het ochtendgloren intens te beleven.

Foto’s maken is dan ook een manier om nog wat te dralen voordat we weer verder wilden lopen. Het licht om zes uur ’s ochtends vast te leggen.

We liepen weer een ‘klompenpad’, dit keer het Wageningse Enkpad. Na een uur was het licht heel anders geworden. We waren blij dat we die eerste vroege uren ook hadden meegemaakt.

Mijn kleine tasje bewees weer goede diensten, zodat ik telkens m’n fototoestel bij de hand had. De laatste foto is van een veld vol Herderstasje. Dit is een pioniersplant die overal kan groeien, als het maar zonnig is. Op de achtergrond de twee markante flats, die je vanaf de snelweg en in de wijde omgeving kunt zien, als markeringspunt op de Wageningse berg. Daar liepen we weer naar toe. Het was een bijzondere wandeling, waarbij we ook langs het vroegere studentenhuis van m’n man zijn gelopen. Vroege uren en herinneringen aan vroege jaren, het kwam mooi samen vandaag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013