Het wolkistje van Van Gogh

Kaarten met wolkistje van Van Gogh
In het van Gogh museum in Amsterdam (recent in het nieuws vanwege de vernieuwde entree die de vele bezoekers beter kan verwerken) hangen niet alleen veel beroemde schilderijen, maar staan ook een paar originele attributen zoals vazen die hij geschilderd heeft. En er is daar nog iets bijzonders: zijn rood gelakte kistje met wol staat ook in een vitrine in dat museum. Dat is (voor handwerk-liefhebbers) zò leuk om te zien! De schilder die later wereldberoemd werd had een kistje met wol om zich te laten inspireren voor zijn kleurgebruik: hoe tof!
Dus als je een keer heel lang in de rij hebt gestaan om het museum binnen te komen, en als je helemaal opgaat in het genieten van het mooie moderne gebouw waar de schilderijen fantastisch hangen, vergeet dan niet om ook even naar het kistje te kijken.
Maar voor degenen die niet naar Amsterdam willen, en tòch dat wolkistje willen zien heb ik een alternatief: ik heb nog een paar van deze grote ansichtkaarten te koop. Ik kocht ze in de museumwinkel daar.
Pas bestelde iemand er een paar, en als toelichting stuurde ze mij een foto van een paar gebreide kerstballen met van-Gogh-afbeeldingen erin, die gemaakt werden in het kader van een brei-en-van-Gogh-project. Ze schreef dat ze verrast was door de relatie van Gogh en wol, maar blijkens deze kaarten was die er dus wel degelijk!

1 gedachte over “Het wolkistje van Van Gogh”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.