Hip

Deze zomer waren mooie gedecoreerde wijnflessen hip. Ik kocht er één, meer vanwege de buitenkant dan vanwege de inhoud want ik besloot al eens om geen sulfieten meer te kopen en alleen nog maar biologische wijn te drinken. Dit was dan de uitzondering. Na lediging kon die fles nog wel een tijdje buiten staan, tussen de gehaakte rondjes, want het ging toch niet regenen. Gewoon voor de zomerse sfeer.

Ik was een paar dagen in Berlijn en zag dat er daar ook van alles ‘hip’was: hele wijken hebben een uitgesproken hippe uitstraling. Ik nam drie fleurige gehaakte bloemen mee, die ik al eerder liet zien. Nu nog deze foto, want die past bij m’n verhaal over ‘wat is hip?’ Bij deze oranje gehaakte bloem moest ik gniffelen toen ik hem omdraaide want er zit een Ikea-etiketje aan. Niet zelfgemaakt dus, en ook niet vintage, maar gewoon gekocht. Ik vind het grappig dat mensen die ‘hip’ willen zijn, en op zoek gaan naar zoveel mogelijk authentieke voorwerpen van de vorige generatie, uiteindelijk hun ‘hippe’ spullen ook weer gewoon kunnen kopen in meanstream-winkels!

Weer thuis vond ik nog een ècht authentiek oranje envelop-zakje. Het is ook weer iets waarvan je kunt denken: “Ach, wat moet je ermee?” Maar als je het in de juiste (hippe) entourage ziet, dan past het er helemaal bij! Vooral leuk om te weten dat het zo’n oud handwerkje volop hip en origineel is, maar nìet meanstream. Hoewel …. als hippe woonwinkels weer zulke tasjes zouden aanbieden, dan denk ik dat er best markt voor zou zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.